ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022 – ΚΥΠΡΙΟΙ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΠΙΝ ΛΙΓΟ (ΤΡΙΤΗ 30/8)

ΕΔΩ =>    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΕΙ/ΤΕΙ 2022

ΜΕΓΙΣΤΟΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022

ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΟΚΤΑΨΗΦΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΥΤΗ ΠΟΥ  ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ


ΕΠΩΝΥΜΟ – ΟΝΟΜΑ – ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ


ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΕΤΕ.

»…Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου

http://results.it.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων

(Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

ΕΦΟΣΟΝ ΠΕΣΕΙ Ο SERVER , ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΙΟ (ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

ΜΕΓΙΣΤΟΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022

ΠΑΤΗΣΤΕ CTRL F ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ , ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ 2022 – ΑΠΑΝΤΑ


ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.

222 σκέψεις σχετικά με το “ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022 – ΚΥΠΡΙΟΙ”

  1. αγαπητε Μαριε είναι καποια πραγματα που πραγματικά δεν καταλάβω. πριν 4 χρόνια έγινε ένα μπάχαλο οταν εφαρμόσαμε τα νεα πλαίσια προσβασης και δεν εγιναν δεχτά απο την ελλάδα και τελικα λιγες μερες πριν τις εξετασεις αλλαξαμε τα δεδομένα εισαγωγής για να συμβαδίζουμε με την ελλαδα. είναι λογικό αφου μας δίνουν δωρεαν θεσεις να εχουμε τα ιδια κριτίρια. και ερχόμαστε φέτος που η ελλάδα δίνει τις θέσεις ένα μήνα πριν από ότι συνήθως και εμείς πάλι απροετίμαστοι. παντα η ελλάδα εδινε τις θεσεις τελος αυγούστου και εμείς την επομένη. αυτοί το διώρθωσαν και εδωσαν αποτελέσματα νωρις. εμείς? απλα διερωτούμε πόσο δύσκολο είναι να γινει μια συνεννόηση!!!

    1. Φιλε Αντώνη καλημέρα.
      Ευκαιρία να ενημερώσουμε τι ακριβώς έγινε.
      Η υπηρεσία εξετάσεων δεν έχει καμία ευθύνη, εφόσον φρόντισε να στελει τις αιτήσεις μας , αρχές Αυγούστου.
      Η ανάρτηση των αποτελεσμάτων είναι αποκλειστική ευθύνη του ελληνικού υπ παιδείας.
      Η πληροφορία ήταν ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να τα αναρτήσει πιο νωρίς, αλλά καθυστέρησαν οι υπόλοιπες κατηγορίες που θα αναρτηθούν μαζί με τα δικά μας.
      Εις αυριον, λοιπόν, τα σπουδαία. Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους σάς.

      1. Σας χαιρετώ.
        Δε συμφωνώ καθόλου με την άποψη ότι το δικό μας Υπουργείο δε φέρει ευθύνη.
        Ο κύριος Υπουργός μαζί με τους κύριους διευθυντές του Υπουργείου του, έχουν ένα σωρό δίαυλους επικοινωνίας με το αντίστοιχο Υπουργείο της Ελλάδας.
        Απλά, προφανώς, αδιαφόρησαν «αφού η μάππα εν πάνω στην Ελλάδα».

        Για πολλοστή φορά, το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου δείχνει την ανεπάρκεια του.

      2. Και όμως συμφωνούμε φίλε Μιχάλη. Δεν ευθύνεται για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων, αλλά 100% για την έλλειψη ενημέρωσης.

  2. «Δεν βρέθηκε υποψήφιος με αυτά τα στοιχεία. Τα στοιχεία που πληκτρολογήσατε δεν είναι έγκυρα»
    το βγάζει αυτό επειδή δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα ή υπάρχει περίπτωση λάθος κωδικού;

  3. Μιλησα τωρα με το υπουργειο παιδειας της ελλαδας (αφου αυτοι βγαζουν τα αποτελεσματα) και οτι απο την επομενη εβδομαδα θα βγαλουν ανακοινωση για το ποτε

    1. τι εννοεις? την επομενη εβδομαδα θα βγαλουν ανακοινωση για το ποτε θα ανακοινωσουν τα αποτελεσματα αντι να ανακοινωσουν τα αποτελεσματα????????

  4. Καλημέρα σας. Ισωσ να το γνωριζετε. Μπορει καποιος να κάνει εγγραφη στο τεπακ και να κρατησει και τη θεση του στην ελλαδα;

  5. να σας ρωτησω κατι… μπορει καποιος που εβγαλε βαθμο 10.967 να μπει ΔΙΠΑΕ σε τμημα που περσι μπηκε με χαμηλοτερη βαθμολογια το 13.329 και ψηλοτερη το 16.371 αλλα ειχαν μεινει 13 διαθεσιμεσ θεσεισ απο τισ 17 που δοθηκαν??? εχει πιθανοτητες?

  6. Πάει και η σημερινη μερα!!
    Τωρα θα περιμενουμε αυριο να μας ενημερωσουν την ημερομηνια που θα αναρτηθουν τα αποτελεσματα ή υπαρχει περιπτωση να μας τα δωσουν αυριο???

  7. Να ρωτησω κατι… μπορει καποιος με βαθμο 13.722 να περαει απθ σε σχολη που ο περσινος χαμηλοτερος βαθμος ητανε 13.452, μας ειχαν δωσει 19 θεσεις αλλα πηγαν μονο οι 10. Θα απεχει πολυ φετος απο περσυ ο τελευταιος βαθμος;

  8. καλημερα. ειμαστε για τα παναιρκα!!!!!! δεν ξερω ποσα χρονια γινεται ολο αυτο αλλα για μενα που το ζω πρωτη φορα ειναι πολυ αγχωτικο…. δεν εχουμε καταλαβει καθολου καλοκαιρι … μια οι εξετασεις, μια οι παγκυπριες…και μετα ολο το καλοκαιρι να περιμενουμε τα αποτελεσματα……………..θυμαμαι παλια που παλι ηταν ξεχωριστες οι εξετασεις ως τα μεσα του Ιουλη ξεραμε τα αποτελεσματα και για Κυπρο και για Ελλαδα…..

  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΜΙΛΗΣΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  10. Καλημέρα.
    Είχα μιλήσει πριν 3 εβδομάδες με την ελληνική υπ. Εξετάσεων και από τότε μου είχαν πει ότι τα αποτελέσματα θα βγουν 30-31 Αυγ.
    Παρόλο που η κατανομή των θέσεων των Κυπρίων ήταν έτοιμη, υπήρχε πρόβλημα με τα έντυπα των άλλων της κατηγορίας Αλλοδαπών – Αλλογενων, γι αυτό και δεν μπορούσαν να τα βγάλουν.

  11. Το γεγονος οτι οταν συμπληρωνω τα στοιχια μ στην ετηση μου γραφει πως δεν βρεθηκε υποψηφιος με αυτα τα στοιχεια ειναι επδ δεν εχουν βγει ακομα τα αποτελεσματα σωστα; Εννοω δεν υπαρχει περιπτωση να μην περαστικε η αιτηση μου..;

  12. Τι εννοείτε στην πλατφόρμα γράφει ποια αποτελέσματα είναι περασμένα μέσα???? .Όσο περνούν οι μέρες έχουμε γεμίσει αμφιβολίες και άγχος αν έχει περαστεί η αίτηση μας σωστά και δεν έχει γίνει κάποιο λάθος!!!!!!!!

    1. ΑΝ Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΧΕ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

  13. Γεια σας ηθελα να ρωτησω αν περασω την πρωτη μου επιλογη αλλα τελικα θελω την δευτερη μπορω να παω την δευτερη μου επιλογη αν υπαρχουν θεσεις;

  14. Καλησπερα. Με ολη την εκτιμηση για την δουλεια που κανετε. Ανακοινώνετε ημερες, ωρες πιθανών ανακοινωσεων ή πιθανών ανακοινωσεων για την μερα των ανακοινωσεων τες οποιες ακουει ο κοσμος και τα παιδια και αναστατωνονται. Εγω καταλαμβαινω οτι οταν θα ειναι ετοιμα θα ανακοινωθουν.

    1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ.
      ΤΟ ΣΑΙΤ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΟΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΔΟΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
      ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ.
      ΓΙΑ »ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
      ΣΗΜ. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΣΠΑΜ , ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑ.

  15. Ααααχ ειναι το κατι αλλο φετος απο την αρχη του χρονου😷☹Ειναι το τεταρτο μου παιδι και πρωτη φορα γινεται τοση καθυστερηση.Ευτυχως που σας εχουμε εσας που στην τελικη μονο εσεις ασχολειστε με τα παιδια μας και μας κρατατε και εμας του αγχωθεις γονεις ενημερους.ενα μεγαλο ευχαριστω για ολα αυτα τα χρονια!!!!!Υγεια και χαρα για ολα τα παιδια και υπομονη και ολα θα πανε καλα🙏🙏🙏😊😊

  16. Καλησπερα σε ολουσ.
    Ευχομαι ολα τα παιδια να πετυχαν τουσ στοχουσ τουσ
    Μια ερωτηση μετα τα αποτελεσματα..
    Περασα στα Ιωαννινα,μπορω να κανω εγγραφη αλλα να μην παω να φοιτησω φετοσ και να ξαναδωσω παγκυπριεσ ωστε να καταφερω να μπω στη ιδια σχολη αλλα στην πολη 1ησ μου επιλογησ;
    Η υπαρχει καποιο ειδοσ μετεγγραφησ που μπορω να αιτηθω ωστε να μην χασω μια χρονια;

  17. Κε. Μάριε αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια σας. Πάντα και πρώτα με την βοήθεια του πανάγαθου θεού κατάφεραν και τα δυο μου παιδιά να περάσουν ο ένας ιατρική Αθηνών και ο άλλος ιατρική Θεσσαλονίκη. Η ερώτηση μου είναι, επειδή και οι δυο υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, επιβάλλεται να κάνουμε κάτι για κράτηση της θέσης στην Ελλάδα; Ή όλα θα γίνουν του χρόνου;

  18. Πράγματι φέτος κε. Μαριε οι προβλεψεις σας οσο αφορα τις βάσεις για κύριες σχολές στην ΕΛΛΑΔΑ έχουν επαληθευτή πλήρως. π.χ για να περάσει κάποιος υποψήφιος ΙΑΤΡΙΚΗ ήθελε βαθμό 19.29 και πάνω.
    Συμπέρασμα ότι οι βάσεις για την ΕΛΛΑΔΑ σε αρκετές σχολές που υπάρχει και το πιο μεγάλο ενδιαφέρον, έχουν ψηλώσει αρκετά και κάποιος για να περάσει χρειάζεται να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια.

  19. Χαιρετώ, βλέποντας τα αποτελέσματα (μέγιστη-ελάχιστη βαθμολογια για καθε σχολή, συγκεκριμένα) και συγκρινοντας τα με τις κατατάξεις που ειχαν βγει μεσω των Παγκύπριων εξετασεων, πρόσεξα ότι υπάρχει ένας μικρός αριθμός επιτυχόντων, που προφανώς μπήκαν μέσω της διαδικασίας των Αλλογενών, αλλά χωρίς να έχουν δώσει Παγηκύπριες.
    Προσπάθησα να ψάξω τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται βαθμός πρόσβασης για τέτοιες περιπτώσεις, αλλά δε βρήκα κάτι.
    Μήπως έχετε κάτι υπόψη σας εσείς;
    (Για παράδειγμα, οι βαθμολογίες του πρώτου στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και του πρώτου στην Οδοντριατρική Αθήνας, ΔΕΝ αντιστοιχούν σε βαθμούς πρόσβασης Κύπριων μαθητών).

  20. Μήπως ξερει κανεις ποτε ειναι οι εγγραφεσ των πρωτοετων φοιτητων του ΑΠΘ. Πηρα στο πανεπιστήμιο πανω απο 10 φορες και δεν μου απαντα κανεις.

  21. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ; ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕΓΙΣΤΗ-ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΞΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ 19,900 ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ 19,600 ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΥΠΡΙΟΥ ΜΑΘΗΤΗ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;

    1. Μπορειτε παρακαλω να μασ εξηγησετε πως φτασατε σε αυτο το συμπερασμα? που ψαξατε γι αυτη την αντιστοιχιση? Το 19,900 μπορει να ειναι ο βαθμοσ προσβασης καποιου υποψηφιου που δεν ενδιαφεροταν για το πανεπιστημιο κυπρου και να δηλωσε μονο ελλάδα. Εχουμε προσβαση σε αυτα τα στοιχεια?

      1. Φιλε μαριε η ερωτηση ηταν για τον ανωνυμο φιλο/η. μου δημιουργηθηκαν αποριεσ γι αυτα που γραφει!

      2. Ο Βαθμος 19,9 του πρωτου εισακτεου στην ιατρικη σχολη θεσσαλονικης και ο βαθμος 19,6 του πρωτου εισακτεου στην οδοντιατρικη αθηνων δεν υπαρχει πουθενα στην λιστα που ειναι αναρτημενη και δειχνει τον βαθμο και την καταταξη του καθε υποψηφιου που παρακαθησε μεσω των παγκυπριων εξετασεων. Γιαυτο ρωτησα αν η λιστα αλλογενων αφορα μονο μαθητες που παρακαθησαν παγκυπριες εξετασεις

      3. Δες στο «υποβολη αιτησεων για εισαγωγη στα ααει ελλαδας 2022 – καταταξη πλαισιων βασει των βαθμων προσβασης ελλαδας»
        ειναι ολοι οι μαθητες που παρακαθησαν παγκυπριες εξετασεις. Δεν παιζει ρολο αν ζητησαν η οχι θεση στην ελλαδα

    2. Το ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΙ ΕΓΩ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΗΚΑΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ. ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΑΡΙΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΠΟ 19.9 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 20.0, ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΑΕΙ.
      ΕΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ «ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ» ΘΕΣΕΙΣ, ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ» ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΨΟΓΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ.
      ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ.

      1. ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΟΜΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΙ ΕΠΙΛΗΨΙΜΟ

      2. Δεν ειπα πουθενα οτι το θεωρο παρατυπη διαδικασια.
        Ειναι ακομα ενα απο τα γνωστα παραθυρακια, τα οποια εκμεταλλευονται δεοντως οι πιο «επιδεξιοι» (δε θελω να πω επιτηδειοι).

      3. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΕ ΕΜΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΑΥΤΟ .

      4. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΤΣΙ ΤΡΟΠΟ. ΕΠΡΕΠΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ.

      5. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΧΤΕΙ. Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ »ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ/ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΕ». ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟ

  22. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ;

  23. ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΑΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?

    1. ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΧΙ. ΑΤΥΠΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ, ΜΕΣΩ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΧΡΙ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

      1. ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΧΡΟΝΟ.
        ΠΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΣ ΦΟΙΤΗΣΗ

  24. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ.
    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΥΠΡΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΗΜΕΝΗ Η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ;

  25. Καλησπερα σας!!!η ανακοινωση που εχει βγει απο το υπουργειο παιδειας τησ ελλαδασ για ηλεκτρωνικη εγγραφη των επιτυχωντων, απο 1 μεχρι 9 Σεπτεμβριου ισχυει και για τους κυπριους φοιτητες; Οι στρατιωτες χρειαζοται να κανουν την συγκεκριμενη εγγραφη;Στρατιωτες του 2022

  26. Καλημερα. οι στρατιωτεσ που πηραν θεση σε πανεπιστημιο ελλαδασ, οι οποιοι του χρονου θα πανε για σπουδεσ, πρεπει να κανουν κατι φετοσ?

  27. καλημερα και συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια.
    οι εγγραφεσ για τουσ κυπριουσ φοιτητεσ στα πανεπιστημια τησ ελλαδασ γνωριζεται ποτε θα γινουν;
    ευχαριστω.

      1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.
        ΣΤΟ SIDE ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: » Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. θα γίνουν από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.»
        ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ;

      2. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΜΕ. ΜΑΛΛΟΝ , ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ

  28. δηλαδη για να ειναι πιο ξεκαθαρο, 12-19 αφορα εγγραφες ηλεκρονικα για τουσ κυπριουσ φοιτητεσ το οποιο ακομη δεν ειναι σιγουρο και μετα τισ 20 σεπτεμβριου πρεπει να παμε σαν φυσικη παρουσια για εγγραφεσ;
    σασ ευχαριστω πολυ!

  29. αρα 12-19 ειναι για ηλεκτρονικη εγγραφη εαν γινει και μετα τισ 20 σεπτεμβριου θα πρεπει να γινει η εγγραφη και με φυσικη παρουσια σωστα;

  30. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ?
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

    1. ΣΤΟ ΠΑΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ , ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
      ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΘΕΣΗ ΚΡΑΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΤΟΤΕ (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ

  31. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΩ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΝ Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    1. Ως Κύπριοι δεν κάνουμε ηλεκτρονική εγγραφή. Πάμε επί τόπου ή στέλνουμε τα έγγραφα ταχυδρομικά.
      Αν έχασες την προθεσμία, έχεις μέχρι 19 Οκτωβρίου να κάνεις αίτηση για εκπρόθεσμη εγγραφή. Σε αυτή την περίπτωση να επικοινωνήσεις με την γραμματεία να σε καθοδηγήσουν για την διαδικασία.

  32. Σας χαιρετω. ψαχνω να βρω τισ φετινεσ βαθμολογιεσ για καθε μαθημα καθε υποψηφιου, αλλα δε βρισκω κατι. γνωριζετε αν σταματησε να τισ ανακοινωνει το υπουργειο παιδειασ;
    ή αν απλα θα καθυστερησουν κι αλλο;

  33. Δηλαδη οι θεσεις που δινονται σε κυπριουσ (π.χ 17 θεσεις ιατρικη αθηνων) μπορει να δοθουν και σε ατομα της ΚΑΤΗΓΟΡΙΑσ »ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ/ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΕ» οι οποιοι αντιλαμβανομαι δεν παρακαθονται παγκυπριες εξετασεις;

    1. Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της κριτήρια εισαγωγής εδώ και 50 χρόνια. Οι θέσεις αυτές είναι για αλλογενείς από χώρες ΕΕ όπου οι τεράστια πλειοψηφία είναι Κύπριοι. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε την αντίστοιχη ανακοίνωση του ελληνικού υπ παιδείας.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ