ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16/10/2023 , 1 ΜΜ

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (ΚΛΙΚ) 16/10

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας Αλλοδαπών-Αλλογενών (ΚΥΠΡΑΙΟΙ) οφείλουν να καταθέσουν από τη 

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

για έλεγχο στις Γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων επιτυχίας,

1. αυτοπροσώπως ή

2. με άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο ή

3. Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν ταχυδρομικά στη Γραμματεία του Τμήματος επιτυχίας

την αίτηση εγγραφής και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής τους προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/9/23 (ΚΛΙΚ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΑΣ

Να ελέγχετε την ιστοσελίδα της σχολής σας γιατί κάθε σχολή θα ορίσει τις δικές της μερες/ώρες εγγραφών σε αυτό το διάστημα.

ΣΧΟΛΕΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2022

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟΣΥΣΤΗΜΕΝΗ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ( ΡΩΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ/ΚΟΥΡΙΕΡ ΚΑΛΥΤΕΡΑ)

Ο ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ , ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ,  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023

ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ WORD ⇒ 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΟΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 25/9/2023

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ Η ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Ή , ΜΕΤΑ ΤΙΣ 25/9 , ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΠΙΤΟΠΟΥ, ΕΣΕΙΣ Ή ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΑΣ.

ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ   

    ⇒ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ⇐

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΙ ΙΣΧΥΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ+ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΛΙΚ) ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ 2022

ΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΣΧΟΛΕΣ 2023 – 2024 (ΚΛΙΚ)

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΔΛΔ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ (ΑΠΟ/ΠΡΟΣ)

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ⇒ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ 2023 – ΑΠΑΝΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30/8

ΕΔΩ =>    ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΕΙ/ΤΕΙ 2023

ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΟΚΤΑΨΗΦΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΑΥΤΗ ΠΟΥ  ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ) ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ – ΟΝΟΜΑ – ΠΑΤΕΡΑΣ – ΜΗΤΕΡΑ
ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΤΕ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΕΤΕ.

ΜΕΓΙΣΤΟΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023

74 σκέψεις σχετικά με το “ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ-ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΣΤΑ ΑΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2023”

  1. Τα παιδιά που έχουν θέση στο πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο οι εγγραφή γίνεται αρχές Σεπτεμβρίου, δεν πρέπει να ξέρουν από πριν που πέρασαν στην Ελλάδα?

  2. Καλησπέρα σας
    Έχω 2 ερωτήσεις , ο γιος μου είναι στρατιώτης θα πρέπει να κάνει εγγραφή φέτος η του χρόνου που απολύεται? Αν είναι του χρόνου η εγγραφή θα πρέπει να κρατήσει τη θέση η κρατείται αυτόματα μέχρι την απόλυση του? Επίσης ο αδελφός του είναι φοιτητής σε άλλη πόλη . Θα μπορεί να πάρει μεταγραφή η υπάρχουν και εισοδηματικά κριτήρια ?
    Σας ευχαριστώ

  3. Καλημερα σασ. συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια που εξασφαλισαν θεσεις.
    στην σελιδα του υπουργειου παιδειασ ελλαδας εχει αναρτηθει οτι ξεκινησαν οι εγγραφες απο σημερα μεχρι 8 σεπτεμβριου. αλλα αφορα τα παιδια που περασαν φετοσ και μαλλον μονο τους ελληνες. εμεισ που πηραμε θεση απο περσι και την κρατησαν λογω στρατου πως θα κανουμε την εγγραφη

  4. Οι ημερομηνιες που θα ανακοινωσει η Ελλαδα για εγγραφες δεν θα ειναι κοινες για ολες τις σχολες οπως καθε χρονο; Θα τα βαλετε και εσεις;

    1. Το διάστημα εγγράφων θα είναι 12 με 25 επίσημα. Κάθε σχολη θα ορίσει τις δικές της μερες/ώρες εγγράφων σε αυτό το διάστημα οπότε να κοιτάζετε την ιστοσελίδα της.

  5. Το Υπουργειο Παιδειας της Ελλαδας ανακοινωσε οτι οι εγγραφες για εμας θα ειναι απο τις 12-25/9. Αυτο ισχυει για ολες τις σχολες;

    1. Το διάστημα εγγράφων θα είναι 12 με 25 επίσημα. Κάθε σχολη θα ορίσει τις δικές της μερες/ώρες εγγράφων σε αυτό το διάστημα οπότε να κοιτάζετε την ιστοσελίδα της.

  6. Γεια σασ, ο γιοσ μου εχει περασει σε σχολη στην ελλαδα, αλλα απολυεται απο τον στρατο του χρονου. θα πρεπει να κανει καποια εγγραφη για να κρατησει τη θεση η δεν χρειαζεται? επισησ ο αδελφοσ του ειναι φοιτητησ σε αλλη πολη αλλα σε ιδια σχολη(υπαρχει η αντιστοιχηση). για μεταγραφη θα πρεπει να κανει ενσταση με την εγγραφη του? και επισησ εκτοσ απο το κριτηριο του αδελφου μπαινουν και αλλα κριτηρια?(οικονομικα)

    1. 1. ΟΧΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΙ.
      2. ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ. Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΗ.
      3. ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΥΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΠΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ »ΚΥΠΡΙΟΙ΄΄ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

  7. Κυριε Μαριε οταν λετε ο καθε Κυπριος οφειλει να καταθεσει για έλεγχο στις Γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων επιτυχίας τους,, την αίτηση εγγραφής και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής τους προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους, τι εννοειται;
    Δεν ειναι τα εντυπα απο 1-8 που θα παρουμε για εγγραφη και καποια απο αυτα θα γινουν πρωτα Αpostile;
    Υπαρχει καποια αλλη αιτηση για εγγραφη;

  8. Η ανακοινωση του Αριστοτελειου Πανεπιστημιου εβαλε τωρα αυτο για την κατηγορια μας «Οι επιτυχόντες και επιτυχούσες ακαδ. έτους 2023-2024 θα εγγραφούν – με καταχώρηση στοιχείων και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή- μέσω της πλατφόρμας https://register.auth.gr Εν συνεχεία, θα καταθέσουν, οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο από αυτούς/-ές πρόσωπο, ή θα αποστείλουν ταχυδρομικά, στη Γραμματεία του Τμήματος, εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση εγγραφής/υπεύθυνη δήλωση και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως θα έχουν υποβληθεί και ψηφιακά στην ανωτέρω πλατφόρμα.»
    Δηλαδη θα πρεπει να ανεβασουμε ηλεκτρονικα στην πλατφορμα τα εγγραφα μας πριν παμε εκει;

  9. Βασικα την αιτηση εγγραφης πρεπει να την βρουμε, να την συμπληρωσουμε ολοι και να την παρουμε και αυτη μαζι με ολα τα υπολοιπα εγγραφα κατα την εγγραφη μας;

  10. Καλησπερα. Ειναι ενταξει να στειλω το πιστοποιητικο εκπληρωσης υποχρεωτικης θητειας; Που εχω παρει οταν απολυθηκα απο την μοναδα; Η πρεπει να παρω καποιο αλλο χαρτι απο το στρατολογικο;

  11. ΚΑΛΙΣΠΕΡΑ ΣΑΣ. ΕΙΜΕ ΣΤΑΡΤΙΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΞΑΝΑ ΔΟΣΩ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ?

  12. Σύμφωνα με τη διαδικασία των εξετάσεων ομογενών του 2023 οι ομογενείς που έχουν αποφοιτήσει κυπριακά δημόσια λύκεια πρέπει να παρακαθήσουν εξέταση στα Νέα Ελληνικά μόνο και η απόδοση τους θα συνδυαστεί με το βαθμό απολυτήριου.
    Έχω αποφοιτήσει το 2023 και σκοπεύω να παρακαθήσω στις εξετάσεις ομογενών του 2024. Η διαδικασία παραμένει η ίδια (Νέα Ελληνικά + βαθμός απολυτηρίου) ? Δηλαδή το γεγονός ότι το απολυτήριο μου θα είναι της περσινής χρονιάς θα ισχύει το ίδιο ? και αν ναι για πόσα χρόνια θα μπορώ να κάνω αυτό ?

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ