ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018 – ΑΠΑΝΤΑ

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ( ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ) ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ Γ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ 2018

ΜΙΝ ΜΑΧ ΒΑΘΜΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΕΙ/ΤΕΙ – ΚΥΠΡΙΟΙ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ 2018

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ 2018

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2018

ΒΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΕΠΑΚ 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΕΠΑΚ 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Β ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΑΝ ΚΥΠΡΟΥ 2018

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ-Β ΚΑΤΑΝΟΜΗ-ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ / ΤΕΠΑΚ / ΑΞΙΚ

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ 2018

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2018

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΗ 2017- ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ/ΤΕΠΑΚ

ΑΕΙ-ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2017-ΜΑΧ/ΜΙΝ ΒΑΘΜΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΑΕΙ/ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΕΙ/ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΙ-ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ 2015/2016-ΜΑΧ/ΜΙΝ ΒΑΘΜΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ – ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ 2015-2016-2017

ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ – ΚΑΤΑΝΟΜΕΣ 2013/2014

ΤΕΠΑΚ – Β ΚΑΙ Γ (ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ) ΚΑΤΑΝΟΜΗ 2017

ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 2017 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ ΑΕΙ ΤΕΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΟΥΣ 2018

ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΣΣΙΑΝΟ ΚΟΥΡΡΗ

ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ – ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ 2018

ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 2017-18

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2017 – ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΣΙ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Α 2018 – Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΠΛΑΙΣΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΛΠ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Β 2018 -ΛΥΚΕΙΑ : Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΠΕΡΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Γ 2018 – ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ : Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ – ΠΕΡΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ (ΤΡΟΠΟΣ/ΒΑΘΜΟΙ) – ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ 2018

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ , ΑΦΗΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ Ή ΜΕΙΛ mariossinnos@hotmail.com

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ , ΑΦΟΥ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ , ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΥΤΡΑΠΕΛΛΩΝ

 

Advertisements

973 σκέψεις σχετικά με το “ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2018 – ΑΠΑΝΤΑ”

  1. Για σας, έχω εξασφαλίσει θέση στο ΠΚ για το τμημα των διεθνών ευρωπαικων και οικονομικων σπουδων! Θα ήθελα να ρωτίσω αν θα έχω το δικαίωμα για να διδάσκω οικονομικά όπως θα μπορουσα με το πτυχίο των οικονομικών…

   1. ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ. ΕΊΜΑΙ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΉΣΩ. ΒΛΈΠΕΙΣ ΕΊΜΑΙ ΆΠΛΑ ΈΝΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΩ ΓΝΏΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΎΛΟΥ.

  1. ΦΊΛΕ ΣΩΤΟ ΤΑ ΆΡΘΡΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΊΤΟΥΣ . ΉΔΗ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΊ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΑΣ ΌΤΙ ΘΑ ΙΣΧΎΣΟΥΝ ΚΆΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΏΝ ΣΧΟΛΏΝ ( ΠΧ ΝΑ ΔΗΛΏΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ 4ΩΡΟ ΑΝΤΊ ΤΩΝ Κ.Κ.) . ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΊΑ 10 ΆΡΙΑ ΜΕΡΕΣ, ΌΤΑΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΎΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΊ ΤΩΝ ΕΞΕΤΆΣΕΩΝ.

  1. Δεν αλλάζει κάτι. Η αίτηση για Β ΚΑΤΑΝΟΜΉ είναι ξεχωριστή από την αίτηση για την Α. Απλά τον Ιούλιο θα δηλώσετε τις σχολές που επιθυμείτε για πρόσβαση με την Β κατανομή.

 1. Πιστευετε ότι θα ανέβει ή θα πέσει ο βαθμός πρόσβασης για τις ιατρικές σχολές δεδομένου τις αλλαγής αυτής αφού όλοι θα εξεταστουν ακριβως στα ιδια μαθήματα?

  1. ΦΊΛΕ ΑΝΤΏΝΗ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΜΠΛΟΚΉ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΑΕΙ ΚΑΙ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΣΚΈΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΆ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΝΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ.
   ΣΕ ΚΆΘΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΣ ΜΈΣΟΣ ΌΡΟΣ (16.5)
   ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΥΠΡΟΥ/ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

 2. κ. Μάριε, σας χαιρετώ
  Ο φετινός οδηγός προνοεί για την Ιατρική τα μαθήματα: ΝΕΑ,ΦΥΣΙΚΗ,ΒΙΟΛΟΓΙΑ,ΧΗΜΕΙΑ.
  Πιο πάνω εσείς λέτε ότι μπορεί να δηλώσει και Μαθηματικά κατεύθυνσης αν θέλει και να αφήσει ένα μάθημα απο τα πιο πάνω?
  Δεν κατάλαβα καλά μπορείται να μας το διευκρινήσεται σας παρακαλώ?
  ΜΑΡΙΟΣ

  1. ΌΧΙ ΦΊΛΕ ΜΆΡΙΕ. ΚΆΘΕ ΠΛΑΊΣΙΟ ΈΧΕΙ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΉ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.
   ΑΠΛΆ ΔΙΚΑΙΟΎΣΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΠΟΊΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΈΛΕΙΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΎΣΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 3. Κύριε Σίννο σας χαιρετώ.
  Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το νέο σύστημα πρόσβασης, κατά πόσο επηρεάζονται θετικά ή αρνητικά στην β’ και γ’ κατανομή για εισαγωγή στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου (2018) οι περσινοί απόφοιτοι που τώρα είναι στρατιώτες και θα ξεκινήσουν την φοίτηση τους από τον Σεπτέμβριο του 2018. Το νέο σύστημα προσβασής με τα δεδομένα που προϋποθέτει πιστεύετε πως θα ανεβάσει τις βάσεις στην Ιατρική του ΠΚ και θα επιβαρύνει καθόλου εμάς τους στρατιώτες; Και γενικότερα υπάρχει κάτι που εμείς θα πρέπει να γνωρίζουμε;

  1. ΦΊΛΕ ΠΆΡΗ ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ. ΣΉΜΕΡΑ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΕΠΊΣΗΜΗ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΎΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΌΠΙΝ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΊ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΕΤΆΣΕΩΝ Α. ΕΚΕΊ ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΊΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΊΟ.
   ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΉ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΤΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΕΊΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΌΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΎΡΓΙΟ ΣΎΣΤΗΜΑ, ΑΦΟΎ ΠΛΈΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΤΟ ΠΈΜΠΤΟ »ΕΥΚΟΛΟ» ΜΆΘΗΜΑ ΠΟΥ ΔΉΛΩΝΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΆ , ΏΣΤΕ ΝΑ ΑΥΞΉΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
   ΆΡΑ ΜΆΛΛΟΝ ΘΑ ΕΥΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ, ΣΤΗΝ Β/Γ ΚΑΤΑΝΟΜΉ.
   ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΘΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΡΊΤΗ.

 4. Μάλιστα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια, να ‘στε καλά. Αν από την Τρίτη και μετά μάθετε περαιτέρω πληροφορίες που εμπίπτουν στις ερωτήσεις που σας έθεσα πιο πάνω σας παρακαλώ γράψτε ένα μήνυμα εδώ ή κάντε μια γενική ενημέρωση. Καλή συνέχεια!

 5. Γειά σας. Θα ήθελα να μας εξηγησετε καλήτερα τι εννοει οτί για τα πανεπιστήμια της Ελλάδας θα εχουμε δυο βαθμους πρόσβασης.Εμείς και για Κύπρο και για Ελλάδα θα δώσουμε τα ίδια μαθήματα δηλ.Ελληνικά,Μαθηματικά κατευθυνσης, Πολιτική Οικονομία και Λογιστική και θα επιλέξουμε τα πλαισια που δικαιουμαστε μονο με αυτά τα μαθηματα. Πως θα βγουν 2 βαθμοι προσβασης. Αν γνωριζεται θα εχει αναγωγη για φέτος και θα ισχει και για Κύπρο και Ελλάδα.

  1. Ναι θα υπάρχει αναγωγή στα μαθήματα πρόσβασης . Για την Ελλάδα οι σχολές χωρίστηκαν σε 4 επιστημονικά πεδία . Εμείς δικαιούμαστε να επιλέξουμε 2 από αυτά και για το κάθε πεδίο θα βγει ξεχωριστός βαθμός πρόσβασης από τα όλα τα μαθήματα που θα δηλώσουμε σε κάθε πεδίο.

 6. νομιζετε ότι τα μαθηματικα κ.κ. με αποτέλεσμα πιο πάνω απο τα άλλα 4, βοηθούν για ιατρική, ή απλά είναι άδικος κόπος.

   1. ΤΟ »ΚΑΛΥΤΕΡΑ» ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΆΘΕ ΥΠΟΨΉΦΙΟ ΧΩΡΙΣΤΆ. ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΑΥΤΌ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΝΙΏΘΕΙΣ ΠΙΟ ΆΝΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ ΌΤΙ ΘΑ ΓΡΆΨΕΙΣ ΚΑΛΎΤΕΡΑ.

 7. Διαβασα σε ελληνικη ιστοσελιδα οτι μειωθηκαν οι θεσεις για τις ιατρικες σχολες Ελλαδας κατα 12% για τους ελλαδιτες.Ισχυει οτι απ αυτες τις μειωμενες θεσεις αναλογει σε εμας τους κυπριους το 10%;Αν ισχυει αυτο σημαινει οτι φετος θα μας παραχωρηθουν 83 θεσεις, σωστα?

  1. ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ. Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΠΕΡΣΙΝΉ ΓΙΑ ΜΕΊΩΣΗ, ΑΠΛΆ »ΕΚΟΨΑΝ» ΠΈΡΣΙ ΤΙΣ ΜΙΣΈΣ ΚΑΙ ΦΈΤΟΣ ΘΑ »ΚΟΨΟΥΝ» ΤΙΣ ΥΠΌΛΟΙΠΕΣ. ΠΆΝΤΩΣ ΤΕΛΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ ΘΑ ΠΑΡΘΕΊ ΤΟΝ ΑΠΡΊΛΙΟ.

 8. Καλημέρα κύριε Σίννο.
  Μήπως γνωρίζετε αν έχει αυξηθεί ή έχει παραμείνει ίδιος ο αριθμός των εισακτέων για το έτος 2018 στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου;
  Επίσης ο αριθμός των εισακτέων ελληνικής καταγωγής στην εν λόγω σχολή είναι κάθε χρόνο ο ίδιος ή έχουμε προτεραιότητα οι Κύπριοι και στην περίπτωση που υπάρχει μειωμένη ζήτηση από εμάς τότε δίνονται περισσότερες θέσεις σε αυτούς μέσω της β’ κατανομής και των ειδικών κριτηρίων;

  1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΠΆΡΗ.
   ΟΙ ΘΈΣΕΙΣ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΊΔΙΕΣ ΜΕ ΠΈΡΣΙ.
   ΟΙ ΘΈΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΊΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΡΙΤΉΡΙΑ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΠΛΈΟΝ.
   ΑΝ ΜΕΊΝΟΥΝ ΚΕΝΈΣ ΘΈΣΕΙΣ ΔΊΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΏΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

 9. Γεια σας. Ο γιος μου έχει περάσει πέρσυ στην πρώτη του επιλογή Επιστήμη και Φυσική Αγωγή στο Καποδιστριακό Αθήνα (ΤΕΦΑΑ). Αλλαξε γνώμη όμως και θέλει να πάει Κομοτηνή που ήταν η τρίτη του επιλογή. Τώρα υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία και την εγγραφή θα την κάνει Σεπτέμβριο. Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάμει τώρα για να αλλάξει πανεπιστήμιο πριν τις εγγραφές του Σεπτεμβρίου? Eυχαριστώ

   1. Κύριε Σιννο αν παρακαθήσει ξανά φετος τις παγκύπριες και βάλει ως πρώτη επιλογή Κομοτηνή αλλα υποθετικά αποτύχει (επειδη δεν θα προετοιμαστεί) η θέση στην Αθήνα ειναι εξασφαλισμένη? Ευχαριστώ πολύ

   2. Αν δώσει φέτος θα εξασφαλίσει 100% θέση Κομοτηνή λόγω χαμηλής ζήτησης.
    Ναι την θέση στην Αθήνα θα την έχει ούτως ή άλλως.

 10. Ποιος είναι ο λόγος που τα αγόρια δικαιούνται να αποφασίσουν αν θα αποδεχτούν θέση στην Κύπρο ή στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά, ενώ τα κορίτσια πρέπει να αποφασίσουν αν θα μίνουν Κύπρο ή Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 11. Καλημέρα, Το γνωρίζω ότι πηγαίνουν στρατό αλλά η απορία μου είναι γιατί ΔΕΝ αποφαζίσουν τα αγόρια ‘τον Σεπτέμβρη όπως αποφασίζουν τα κορίτσια ποια θέση θα πάρουν (με αυτό τον τρόπο κρατάνε δύο θέσεις)

  1. Λογω στρατού. Άρα δεν έχουν κάποιο πλεονέκτημα. Για να γίνει η εγγραφή Ελλάδα πρέπει να έχουν εκπληρώσει την στρατιωτική θητεία.
   Στην Κύπρο οι θέσεις τους δίνονται στην Β και Γ κατανομή. Ούτως ή άλλως και τα κορίτσια μπορούν να κρατήσουν 2 θέσεις, εφόσον κάνουν την εγγραφή τους κανονικά Κύπρο- Ελλαδα.

   1. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα ήθελα ακόμη να ρωτήσω, μπορεί ένα κορίτσι να κρατήσει θέση στο Πανεπιστήριο της Ελλάδας αλλά να μην πάει την συγκεκριμένη χρονιά αλλά να πάει ένα χρόνο μετά. (αντί 18 χρονών να πάει 19 χρονών)

 12. Ανακοινωθηκαν στην επισημη εφημεριδα της ελληνικης δημοκρατιας οι θεσεις εισακτεων στα ελληνικα πανεπιστημια.Τελικα οι θεσεις ιατρικης εμειναν οι ιδιες με περσι.

  1. Σε επίπεδο δυσκολίας το ίδιο. Έπεσαν από τα καινούργια, τα αναμενόμενα δλδ Rolle με ολοκληρωση , περιστροφή γύρω από ευθεία παράλληλη με τον χχ’ και αναγωγικος τυπος

 13. ξέρετε χρονικά περίπου πότε να περιμένουμε τα ακόλουθα? βαθμολογία εξετάσεων, απολυτήριο, θέσεις για ΠΚ και ΤΠΚ, δηλώσεις για Ελλάδα και αποτελέσματα για Ελλάδα…… ευχαριστώ.

  1. Βαθμοί μαθημάτων, τελευταία εβδομάδα Ιουνίου.
   Απολυτήριο εξαρτάται από κάθε σχολείο να ορισει μέρα.
   Βαθμός πρόσβασης , θέσεις Π.Κ. – ΤΕΠΑΚ πρώτες μέρες Ιουλίου.
   Αιτήσεις για Ελλάδα και αιτήσεις για Β κατανομή Π.Κ – ΤΕΠΑΚ μέσα Ιουλίου.
   Αποτελέσματα για Ελλάδα, αιτήσεις για Γ κατανομή Π.Κ – ΤΕΠΑΚ τελευταίες μέρες Αυγούστου. .

 14. Καλησπέρα, μπορείτε να μου πείτε πόσο περίπου πρέπει να πιάσω στα 4 μαθήματα (ελληνικά,φυσική,χημεία,βιολογία) χωρίς την αναγωγή για να περάσω ιατρική;

 15. Πιστευετε οτι θα πεσουν οι βασεις για ιατρικη κυπρου και ελλαδας φετος λογω του οτι δεν υπαρχει επιπλεον μαθημα επιλογης και του πιο δυσκολου εξεταστικου δοκιμιου της φυσικης?

 16. Γειας σας! Ενδιαφερομαι για ιατρικη σχολή κυπρου ή ελλαδας.
  εαν εξασφαλισω στις παγκυπριες τις πιο κατω βαθμολογίες μπορώ να ελπίζω για μια θλεση στην ιατρική
  Βιολογία: 18,6
  Φυσική : 18
  χημεία : 15
  νεα ελληνικά 15.5 – 16

 17. Γεια σας!
  Ενδιαφερομαι για ιατρική σχολή κυπρου και ελλάδας.
  εαν εξασφαλίσω τις πάρα κατω βαθμολογίες μπορώ να ελπίζω για μια θέση:
  Βιολογια :18,5
  φυσική : 18
  νεα ελληνικά : 15 -16
  χημεία: 15

  1. Καλησπέρα. Για την Κύπρο κάνουν κράτηση θέσεις πριν να πάν στρατό. Για την Ελλάδα , η θεση κρατειται αυτοματα και όταν απολυθούν κάνουν εγγραφή.

 18. Καλησπερα, αν καποιος εχει εξασφαλισει θεση στην ιατρικη σχολη και αλλαξε γνωμη και θελει κανει εγραφη σε αλλη σχολη π.χ. μαθηματικος, αυτο ειναι εφικτο να γινει; εαν ναι ποια ειναι η διαδικασια.

 19. Καλησπερα, εχω σαν πρωτη επιλογη στο πανεπιστημιο κυπρου την ιατρικη σχολη ομως τωρα προβληματιζομαι αφου το αγαπημενο μου μαθημα ειναι τα μαθηματικα. Στην περιπτωση που κερδισω την θεση στην ιατρικη σχολη εχω την δυντοτητα να κανω αλλαγη;

 20. Καλησπερα. Για να περασω στο τμημα Λογιστικης και Χρηματοοικονομικα στο ΠΚ ποσες μοναδες πρεπει να εχω εξασφαλισει.

 21. Γεια σας! ειμαι στρατιωτης και εδωσα περσι νεα, ιστορια,αγγλικα και μαθηματικα ΚΚ .βαθμος 16.85 .
  ενδιαφερομε γιααγγλικη φιλολογια και επικοινωνια και σπουδες διαδικτυου β κατανομη(περσι περνουσα) αλλα νομιζω φετος θα ψηλωσουν οι βασεις.
  Μήπως γνωρίζετε αν μπορω να κανω αιτηση για Β κατανομη στην αγγλικη φιλολογια,επιστημων αγωγης, η φιλολογιας? αν οχι δεν ειναι αδικο? παρακαλω σχολιαστε

  Ευχαριστω

  1. Εφόσον πέρσι είχες δικαίωμα πρόσβασης σε κάποια σχολή, εννοείται ότι θα έχεις και φέτος, φίλε Λευτέρη. Ο βαθμός που γραφεις είναι ο βαθμός πρόσβασης; Αν ναι το θεωρώ πολύ πιθανό να περάσεις.
   Στην Β κατανομή δικαιούσαι να δηλώσεις οποία σχολή θέλεις, υπό την προϋπόθεση ότι ικανοποιεις τα κριτήρια μαθημάτων και ανεξάρτητα από το τι δήλωσες πέρσι.

 22. Γεια σας.
  Πρώτο Ερώτημα: Όσο αφορά το πιο πάνω σχόλιο θα ήθελα να ρωτήσω, πως μπορεί το πιο πάνω άτομο να πάει Ελληνική Φιλολογία αν δεν γνωρίζει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά;
  Δεύτερο Ερώτημα: για να περάσει κάποιος στο τμημα Νομική και Ελληνική Φιλολογία στο ΠΚ ποσες μοναδες πρεπει να εχει εξασφαλισει;

  1. Δεν ορίζω εγώ φίλη Μύρια τα απαιτούμενα μαθήματα πρόσβασης για κάθε σχολή / τμήμα.
   Η Νομική κρατάει τα σχετικά ψηλή βαθμολογία . Περίπου στο 15+ μέσο όρο. Η φιλολογία δυστυχώς είμαι σε ελεύθερη πτώση λόγω χαμηλής ζήτησης

 23. Γεια σας και συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα να περάσω την 1η μου επιλογή που είναι Νοσηλευτική στο ΤΕΠΑΚ αν έχω τα ακόλουθα αποτελέσματα:

  Ελληνικά 14
  Βιολογία 17
  Μαθηματικά Κ.Κ. 18
  Πληροφορική 14

  Οι πιο πάνω βαθμοί είναι αυτοί που υπολογίζω να έχω πιάσει.

  Ευχαριστω πολύ

 24. Γεια σας και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω ξανά μαζί σας Είμαι στρατιώτης και έχω εξασφαλίσει θέση ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού υπολογιστών στο πανεπιστήμιο Κύπρου. Με βαθμό πρόσβασης 17.57 μπορώ να πετύχω θέση στα μαθηματικά που άλλωστε αυτό ήθελα πάντα ή έστω φυσική στη β΄κατανομή? Πέρσι ο τελευταίος στη β΄κατανομή είχε 17.6. Μήπως έπαιξε ρόλο ότι είχαν μπει μέσα δύο εσσό ( 15/ 16 )?

  1. Χαίρομαι που τα ξαναλέμε. Να θεωρείς δεδομένο ότι θα εξασφαλίσεις θέση στην Φυσική και πιθανόν και στα Μαθηματικά.
   Περισσότερα θα πούμε όταν ανακοινωθεί η Α κατανομή

 25. Γεια σας , ενδιαφερομαι για μηχανολογια Π.Κ και ΤΕΠΑΚ θελω να ρωτησω με ποσο βαθμο χωρις αναγωγη θα εξασφαλισω θεση. Ειμαι μαθητης τεχνικης σχολης κ εδωσα 5 μαθηματα για προσβαση

 26. Καλημέρα. Θα ήθελα να εκφράσω μια ανησυχία. Σε κάποια πλαίσια πρόσβασης για διεκδίκηση θέσης στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, έχει παρατηρηθεί ότι στα υποχρεωτικά και επιλεγόμενα μαθήματα στο μάθημα Μαθηματικών αναφέρεται ότι υπάρχει η δυνατότητα επιλογής Μαθηματικά ή Μαθηματικά ΚΚ. Δηλαδή οι μαθητές του κλάδου Πρακτικού και Οικονομικού έχουν επιλογή για κάποια πλαίσια να επιλέξουν Μαθηματικά ΚΚ τα οποία θεωρούνται ότι έχουν κάποιο βαθμό ευκολίας σε σύγκριση με τα Μαθηματικά κατεύθυνσης που είναι το εξεταζόμενο τους μάθημα.
  Επίσης αυτό θα έχει αντίκτυπο στην αναγωγή που δίνεται μετά τα αποτελέσματα. Δηλαδή π.χ. οι μαθητές των Μαθηματικών κατεύθυνσης θεωρητικά θα πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα στις γραπτές εξετάσεις και εφόσον ο μέσος όρος του μαθήματος Μαθηματικά ΚΚ θα είναι ψηλός θα δοθεί λιγότερη αναγωγή.
  Αυτό είναι δίκαιο; Ίσχυε και στις προηγούμενες χρονιές;

  1. ΣΩΣΤΌΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΤΌΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΊΟΥ. ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΚ ΔΕΝ ΕΊΧΑΝ ΠΟΤΈ ΤΌΣΟ ΨΗΛΌ Μ.Ο. ΌΣΟ ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΊΜΩΣ ΚΆΤΩ ΑΠΌ ΤΟ 13 ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΤΟ ΌΡΙΟ ΏΣΤΕ ΚΆΠΟΙΟ ΜΆΘΗΜΑ ΝΑ ΒΟΗΘΆ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ. Η ΑΝΑΓΩΓΉ ΓΊΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΌΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ »ΟΜΟΙΩΝ» ΜΑΘΗΜΆΤΩΝ. ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ , ΕΚΤΌΣ ΤΟΥ ΜΈΣΟΥ ΌΡΟΥ ΠΑΊΖΕΙ ΡΌΛΟ ΚΑΙ Η ΤΥΠΙΚΉ ΑΠΌΚΛΙΣΗ, Ο ΒΑΘΜΌΣ ΤΟΥ ΜΆΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΈΣΟΣ ΌΡΟΣ ΣΟΥ.

 27. Αν καποιος εξασφαλισει 14 στα Νεα,16,5 Μαθηματ.Κ.Κ,και 17 Τεχνολογια μπορει να εξασφαλισει θεση στην Ελλαδα Φυσιοθεραπεια και σε ποια πολη.

 28. Όταν ένας μαθητής γράψει καταλάθος σε ένα από τα γραπτά των παγκύπριων εξετάσεων 2018, αντί τον κωδικό υποψηφίου του, τον κωδικό αίτησης υποψηφίου (ΚΣΑ), υπάρχει τρόπος αναγνώρισης του κωδικού υποψηφίου;

   1. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα γίνει αντιστοιχιση με τα υπόλοιπα στοιχεία και θα διορθωθεί το λάθος. Εύχομαι καλή επιτυχία φίλε Μιχάλη.

 29. Ειναι σιγουρο ομως ή να εχω τις αμφιβολιες μου? Επισης με νεα 12.5 λογιστικη 19.5 πολιτικη 18 και μαθηματικα 15.5 μπορω να εξασφαλισω θεσει στο Π.Κ. λογιστικη και χρηματοοικονομικα?

   1. Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και σιγουρα με καθησυχασατε για το λαθος που εκανα με τον κωδικο υποψηφιου μου!

 30. Σας χαιρετώ κ. Μάριε, ανεπίσημες πληροφορίες ανεβάζουν τον Μ.Ο των ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ σε 12.03. Ακούσατε κάτι? Αυτό τί σημαίνει ? Να αναμένουμε ποιό καλές βαθμολογίες και ποιό λίγη αναγωγή στα ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ?

 31. Με 15 Νέα Ελληνικά, 17 Αγγλικά, 17 Λατινικά 16 Ιστορία να ελπιζω για Δημοσιογραφία ή Αγγλική Φιλολογία; Ειδικά στη Δημοσιογραφία που είναι μόνο 28 θέσεις και την έχουν δηλώσει για πρώτη επιλογή 116 άτομα.

  1. Ναι. Είναι γνωστό από τον Φεβρουάριο. Θα βγουν πολλαπλοι βαθμοί πρόσβασης , ένας για κάθε πλαίσιο πρόσβασης για Κύπρο και ένας για κάθε επιστημονικό πεδίο για την Ελλάδα.

   1. Ευχαριστώ! 1) Το ότι θα υπολογιστεί με διαφορετικό τρόπο η αναγωγή φέτος σημαίνει ότι τα αποτελέσματα δεν θα είναι συγκρίσιμα με τα περσινά; 2) Ο νέος τρόπος αναγωγής θα ευνοήσει περισσότερο κάποια κατηγορία μαθητών; Π.χ. αυτούς που έγραψαν πολύ καλά σε κάποια μαθήματα;

   2. Η αναγωγή θα υπολογιστεί με τον ίδιο τρόπο ακριβώς. Απλά για την Κύπρο δεν θα »μετρουν» επιπλέον μαθήματα και θα υπάρχουν πολλοί βαθμοί πρόσβασης για κάθε υποψήφιο. Οι προβλέψεις που δίνω είναι με βάση τον πραγματικό μ.ορο.

 32. Χαιρετε, τι βαθμολογια θα πρεπει να εξασφαλισω για να παρω θεση στο οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων, συγκεκριμενα για λογιστικη ενδιαφερομαι εδωσα ενισχημενα μαθηματικα, ελληνικα λιγιστικη και πολιτικη οικονομια. Απο οτι ειδα φετος δινουν 20 θεσεις.

 33. Καλησπέρα κύριε Σίννο!
  Διάβασα σήμερα στις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου το εξής: Σε περίπτωση όπου στρατιώτης έχει ίση ή ψηλότερη βαθμολογία από τον τελευταίο εισακτέο της τελευταίας κατανομής του 2017 του προγράμματος που επιθυμεί να εισαχθεί και έχει παρακαθίσει στα απαιτούμενα μαθήματα του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου, σύμφωνα με τον Οδηγό Παγκύπριων Εξετάσεων 2017, θα του προσφέρεται αυτόματα θέση.
  Σύμφωνα με αυτό εγώ σαν στρατιώτης που απολύομαι τον Σεπτέμβρη και που παρακάθισα στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2017 και εξασφάλισα βαθμό πρόσβασης 19.152 μπορώ να νιώθω σίγουρος πως θα εξασφαλίσω μια θέση στην Ιατρική Σχολή, αν λάβουμε υπόψην ότι πέρυσι ο τελευταίος εισακτέος της Γ’ κατανομής για την Ιατρική Σχολή είχε βαθμό πρόσβασης 19.149; Επίσης θέλω να μου πείτε τον συνολικό αριθμό θέσεων που θα δοθούν φέτος για την Ιατρική Σχολή του ΠΚ.

  1. Ναι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση περνάς Ιατρική φίλε Πάρη. Περισσότερα για αυτό θα υπάρχουν σε άρθρο που θα αναρτήσω αύριο. Αριθμοί θέσεων δεν ανακοινωθηκαν αλλά αποκλείεται να είναι λιγότερες από πέρσι.

   1. Ναί το γνωρίζω, απλώς όταν πέρσι ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα της γ’ κατανομής ο τελευταίος που μπήκε είχε βαθμό πρόσβασης 19,149. Φαντάζομαι καποιοί απέρριψαν τις θέσεις τους και τηλεφωνικώς δόθηκαν θέσεις και σε άλλα άτομα κι έτσι έπεσε η βάση στο 19,12 ώστε να συμπληρωθούν οι θέσεις.

 34. Δεν φαντάζεστε πόση χαρά μου δώσατε, πραγματικά…!! Σας ευχαριστώ πολύ!! Και συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρετε, είναι πολύτιμη η βοήθεια σας για τον καθένα από μας.

 35. Γεια σας κύριε Σίννο. Διάβασα την ανακοίνωση που αφορά τους στρατιώτες και κατάλαβα ότι δεν μπορώ να διεκδικήσω θέση μαθηματικών αφού ο βαθμός πρόσβασής μου είναι 17.57 και ο τελευταίος της β κατανομής είχε 17.67. Τρίτη κατανομή δεν έγινε. Από την άλλη φαίνεται ότι εξασφαλίζω θέση φυσικής έτσι? Υπάρχει όμως κάποια πιθανότητα και για τα μαθηματικά και με ποιο τρόπο?

  1. ΦΊΛΕ ΑΛΈΞΑΝΔΡΕ ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ.
   ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΟΥ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ.
   ΌΤΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΛΕΥΚΩΣΊΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΊΤΗΣΗ ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΉ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΌ. ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΦΌΣΟΝ ΕΊΣΑΙ ΠΟΛΎ ΚΟΝΤΆ ΣΤΟ ΌΡΙΟ.
   ΑΝ ΌΧΙ, ΝΑ ΕΓΓΡΆΦΕΙΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΌ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ΑΊΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ.
   ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΕΝΗΜΈΡΩΣΕ ΜΕ ΌΤΑΝ ΘΑ ΚΆΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΊΤΗΣΗ ΣΟΥ.

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ/Η. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ. ΛΟΓΙΚΑ ΑΥΡΙΟ Ή ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

 36. Οι βαθμολογίες έχουν σταλεί στα σχολεία? Στο διαδύκτι θα αναρτηθούν σήμερά? Το Σάββατο ή την Κυριακή θα εργάζονται άτομα στο υπουργείο ώστε να αναρτήσουν τις βαθμολογίες?

  1. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑΛΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ »ΠΕΦΤΕΙ» Ο ΣΕΡΒΕΡ. ΝΑΙ , Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ »ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ»

 37. Για να μην αγχώνεστε απο καποιες πληροφοριες που εχω, Κυριακη Πρωι θα βγουν στο διαδίκτυο. Το Σαββατο θα αναρτηθούν για test για κανα 20λεπτο και μετα θα τα φυγουν. Οποιος προλαβει να τα δει το Σαββατο προλαβε.

 38. Ξέρουμε σίγουρα αν έχουν σταλεί οι βαθμοί των μαθημάτων πρόσβασης στα σχολεία? Αν ναι γιατί καθυστερούν την ανάρτηση στο διαδύκτιο?

   1. Η αποστολή των βαθμολογιων γίνεται διαδικτυακά. Οπότε μπορεί να έχουν σταλεί ή να σταλούν οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο ΣαββατοΚυρίακο

 39. Η αναγωγη φετος θα ειναι μικροτερη λογω του οτι η αναγωγη φετος θα ειναι σε καθε μαθημα ξεχωριστα? Ή θα κυμανθει παλι στα ιδια επιπεδα περιπου παρολο που αλλαξε το συστημα αναγωγης?

  1. Καλησπέρα φίλε Αντρέα. Δύσκολο να προβλέψουμε. Η αναγωγή φέτος θα είναι πολυπλοκότερη καθώς θα γίνει για κάθε πλαίσιο πρόσβασης ξεχωριστά και για την Ελλάδα, για κάθε επιστημονικό πεδίο χωριστά. Π.χ. για ιατρική Κύπρο, η αναγωγή δεν θα επηρεάσει την κατάταξη, εφόσον όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν τα ίδια μαθήματα, ενώ για την Ελλάδα, θα επηρεάσει την κατάταξη.

 40. Γεια σας. Θα ηθελα να μου πειτε οταν καποιος ενδιαφερετε για λογιστικη , δοιηκηση και οικονομικα και εδωσε μαθηματικα κατευθυνσης, λογιστικη και πολιτικη για προσβαση αλλα και πληροφορικη για απολυση μπορει η πληροφορικη να μετριση για σκοπους προσβαση Ελλαδας

  1. Ναι υπό την προϋπόθεση ότι 1.δήλωσες (και πληρωσες )την πληροφορική για πρόσβαση.
   2. Υπάρχει ως μάθημα πρόσβασης σε πλαίσιο όπου ανήκει και το πλαίσιο πρόσβασης των σχολών που αναφέρεις.
   3. Να επιθυμείς να μετρήσει.

 41. Σας ευχαριστω για την αμεση απαντηση σας ελπιζω να βγουν σημερα αυριο τα αποτελεσματα και να παν ολα καλα για ολους μας

 42. Γεια σου φιλε Μάριε, Με βαθμούς Ελληνικά 16,750, Χημεία 15,975, Βιολογία 15,200 και Φυσική 16,636 έχει κάποιος πιθανότητες για Ιατρική σε Κύπρο ή Ελλάδα;

 43. ΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΠΟΙΑ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ :
  ΜΑΘΗΜΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘ. :13.65
  ΝΕΑ: 17.400
  ΒΙΟΛΟΓΙΑ : 18.250
  ΧΗΜΕΙΑ: 17.100
  ΦΥΣΙΚΗ: 14.818
  ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ : 16.243

 44. Αγαπητέ κύριε Σίννο σας χαιρετώ!
  Η ξαδέρφη μου που έδωσε παγκύπριες φέτος εξασφάλισε τις εξής βαθμολογίες:
  (1) ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: 14,2
  (24) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: 19,8
  (25) ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ:17,9
  (37) ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ: 11,6
  Να ελπίζει για μια θέση στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΚ; Τι πιστεύετε;

  1. Καλησπέρα κύριε Μάριε.
   Μπορείτε να μου απαντήσετε για τις πιθανότητες που έχει η ξαδέρφη μου σύμφωνα με τις βαθμολογίες της?
   Σας έστειλα χθές τις βαθμολογίες και που θέλει να περάσει.

 45. Γειά σας! Οι βαθμολογίες μου είναι
  Φυσική:19
  Βιολογία:19
  Νέα Ελληνικά: 17
  Χημεία: 18
  Μπορώ να εξασφαλίσω θέση στην ιατρική Θεσσαλονίκης;

 46. Γειά σας . Οι βαθμολογίες μου είναι:
  Ν Ε 17.050
  Φυσικη: 19
  Βιολογία: 19.1
  Χημεία:18.150
  Υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσω θέση στην ιατρική Θεσσαλονίκης?

 47. Γεια σας οι βαθμολογιες μου ειναι. Νεα ελληνικα 10.45
  Μαθηματικα κατ. 8.300
  Φυσικη 10.09
  Μιχανολογικο σχεδιο 18.200
  Εφαρμοσμενη 19.200
  Υπαρχει δυνατοτητα να εξασφαλισω θεση στην μηχανολογια στο Π/Κ η ΤΕΠΑΚ

 48. Γεια σας .Εχω τους εξης βαθμους:
  16.750 Νεα
  18.05 Βιολογια
  17.05 Μαθηματικα Κατευθυνσης
  14.5 Χημεία
  16 Φυσική
  Ποιες ειναι οι πιθανοτητες μου να περασω Π.Κ Ιατρικη ;

 49. Γειά σας. Οι βαθμολογίες μου είναι:
  Νέα Ελληνικά: 14.700
  Τεχνολογία: 19.150
  Μαθηματικά Κ.Κ.: 17.400
  Μπορώ να εξασφαλίσω θέση στη Σχολή ΤΕΙ Αθηνών στο Τμήμα Εργοθεραπείας?

 50. Γεια σας με γενικο χωρις αναγωγη 11,13 μπορω να εξασφαλισω θεση στο οπα αθηνα στο τμημα οικονομικων; Και επισης ενδιαφερομαι για ναυτιλιακα πειραια

 51. Γεια σας, ενδιαφέρομαι για Νομική Πανεπιστήμιο Κύπρου και θα ήθελα την άποψη σας αν εξασφαλίζω θέση. Ο γενικός μου είναι 17.28 . Αναλυτικά : Νέα Ελληνικά:14.225, Ιστορία:18.500, Λατινικά:19.375, Αρχαία:17.025. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 52. Με τους πιο κάτω βαθμούς περνώ Χρηματοοικονομικά/Λογιστική ή Διοίκηση στο ΠΑΚ;
  Νέα Ελληνικά [1]: 14.725
  Πολιτική Οικονομία [24]: 18.725
  Λογιστική [25]: 17.600
  Μαθηματικά Κατεύθυνσης [37]: 12.300

 53. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΝΕΑ 16.133 ΧΗΜΕΙΑ 16.975 ΒΙΟΛΟΓΙΑ 19.600 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ 16.636 ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ Π.Κ. Η ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 54. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΒΑΘΜΟ 13,25 ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΓΩΓΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΚ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

 55. σας χαιρετω
  με γενικο 12.71 που νομιζετε οτι εχω πιθανοτητες, αν εχω, για αρχιτεκτονικη στη ελλαδα, εκτος αθηνας φυσικα.
  ευχαριστω

 56. Καλημέρα σας! Νέα Ελληνικά 17,433 Χημεία 18,200 Βιολογία 19 Φυσική 16,818 Με αυτούς τους βαθμούς νομίζετε ότι περνά ένα γνωστό μου παιδί Ιατρική Θεσσαλονίκη;

 57. Πιστευετε οτι οι βασεις για ιατρικη κυπρο και ελλαδα θα μεινουν οι ιδιες με περσι,θα ανεβουν η θα πεσουν με βαση τους φετινους μεσους ορους?

 58. Γεια σου φιλε Μάριε, Με βαθμούς Ελληνικά 16,750, Χημεία 15,975, Βιολογία 15,200 και Φυσική 15,636 έχει κάποιος πιθανότητες για Ιατρική σε Κύπρο ή Ελλάδα;

 59. Κυριε Σιννο σας χαιρετω!
  Θα ηθελα να μαθω με γενικό 13,877 χωρις αναγωγη και αναλυτικα Νεα:12,233, Πολιτικη Οικονομια: 16,825, Λογιστικη:16,950, Μαθηματικά: 9,500 περνω διοίκηση επιχειρήσεων ΠΚ ;; Και μπορω να εχω και ελπιδες για λογιστικη σε Β και Γ κατανομη;;

 60. Στην Α κατανομή πιθανότερο να περάσεις Διεθνείς Ε.Ο. ή Οικονομικά
  Β/Γ μάλλον διοίκηση με πιθανότητες για λογιστική. Βάλε τις σχολές στη Β ΚΑΤΑΝΟΜΉ όπως τις θέλεις εσύ και καλά αποτελέσματα

  1. ΚΥΡΙΕ ΣΙΝΝΟ ΓΕΙΑ ΣΑΣ.
   ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΩΓΕΣ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ? ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ/ΠΛΑΙΣΙΟ?ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ?
   ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΟ?

   1. Όχι. Θα δούμε τη σχολή που πέρασε ο υποψήφιος και με ποια βαθμολογία ( βαθμό πρόσβασης πλαισιου)
    Για την Ελλάδα μόνο την μέγιστη και την ελάχιστη βαθμολογία

 61. ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ.ΣΙΝΝΟ.
  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ.
  ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΗΡΕ
  Ν.ΕΛΛΗΝΙΚΑ 16.650
  ΧΗΜΕΙΑ 17.225
  ΒΙΟΛΟΓΙΑ 19.450
  ΦΥΣΙΚΗ 17.818
  ΕΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
  ΑΝ ΝΑΙ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ,-ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ?
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  1. Συγχαρητηρια στο παιδι.Θέση θα εξασφαλισει σίγουρα. Με σειρά Αλεξανδρουπολη ή Λαρισσα, Ιωάννινα ή Πάτρα.
   Πιθανότητα για Κρήτη. Δύσκολο για Αθήνα /Θεσσαλονίκη αλλά εύχομαι να τα καταφερει.

 62. Καλησπέρα σας , ο γιος μου πηρε

  Νέα Ελληνικά : 13.420
  Πληροφορική : 17.180
  Μαθηματικά Κατεύθυνσης : 12.770
  Φυσική : 13.850
  Τεχνολογία Ενιαίου Λυκείου : 16.440

  Για στρατιωτικές σχολές έχει πιθανότητες?

 63. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 11, ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 6 ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 13.ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 11 ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ.ΤΟ 6+11 ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΙΔΕΙΟ 1 ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 13 ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΙΔΕΙΟ 3. ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΓΗ ΒΔΟΜΑΔΑ?

 64. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ?

 65. ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΣ? ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΝ ΜΑΧ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΑΘΜΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ?

 66. Κυριε Μαριε καλησπερα.Εγω λογιστικη,πολιτικη,μαθηματικα κατευθυνσης για προσβαση και πληροφορικη μονο για απολιση ομως στις βαθμολογιες μου δειχνει και τον βαθμο της πληροφορικης. Στον γενικο μου βαθμο δηλ. Θα μετριση και η πληροφορικη; Χωρις την πληροφορικη βγαινει 17.05 ενω με την πληροφορικη θα μου χαμηλωσει μια μοναδα κατω

 67. Καλησπερα. Έχει ανακοινωθεί ο αριθμός θέσεων που θα δώσει το Π.Κ. για κάθε σχολή; Εάν ναι θα υπάρχει μείωση των θέσεων για τις σχολές ιατρικής και βιολογίας σε σχέση με πέρυσι και πόση μειωση;

 68. Κύριε Μάριε σας χαιρετώ με Γενικό 10.73 υπάρχει ελπίδα για ΠΚ στην τρίτη κατανομή για κοινωνικές και πολιτικές Επιστήμες / Ψυχολογία / Διοίκηση επιχειρήσεων;

 69. Αν καποιος με τα μαθηματα που προνοει η προσβαση στην ιατρικη ειναι στην θεση 153 τι πιθανοτητες εχει για να παρει θεση στην ιατρικη;Στους153 υποψηφιους υποθετω συμπεριλαμβανονται και αυτοι που ενδιαφερονται για οδοντιατρικη φαρμακευτικη,κτηνιατρικη αφου ειναι ιδια τα 4 μαθηματα

 70. Οι μοναδες ειναι 65.136 Ποσες θεσεις ειναι η ιατρικη ,ποσες η οδοντιατρικη,ποσες η φσρμακευτικη και η κτηνιατρικη;

 71. Εχω δει τις θεσεις,και βρισκω οτι για ιατρικη είναι 90 θεσεις για ελλαδα και 50 για κυπρο,αν εισαι στη θεση 153 με βαθμο65.163 υπαρχει πιθανοτητα να παρεις καποια απο αυτες τις θεσεις νοουμενου οτι στους 153 υπαρχουν υποψηφιοι που δεν διεκδικουν ιατρικη;

  1. Αυτή την στιγμή με όσα δεδομένα έχουμε, το όριο των 70 μονάδων δίνει θέση . Από εκεί και κάτω αρχίζουν οι πιθανότητες. Οι 65 μονάδες , επαναλαμβάνω αυτή τη στιγμή, δίνουν πιθανότητες στην Γ κατανομή του Π. ΚΎΠΡΟΥ.
   Όταν βγουν οι βαθμοί πρόσβασης θα μπορώ να πω περισσότερα, φιλε / η.

 72. Νέα 15.8
  Μαθηματικά 19.8
  Φυσική 18.2
  Χημεια 16.0
  Βιολογία 16.8
  Εξασφαλιζω θέση για την Ιατρική Κύπρου ή Ελλάδας. Επίσης στη σχολή Μαθηματικών της Κύπρου τι θέση Ίσως εξασφαλισω(Μετρά η Βιολογια)

  1. Για Ιατρική Κύπρο έχεις αρκετή πιθανότητα στην Β/Γ κατανομή.
   Μαθηματικό Κύπρο θα περάσεις από τους πρώτους.
   Ελλάδα Ιατρική θα μετρήσουν τα μαθηματικά; ΑΝ ΝΑΙ τότε έχεις επίσης Καλές πιθανότητες

 73. 14,86 έχω πιθανότητα για Δημοσιογραφία, Κοινωνιολογία, Πολιτικές Επιστήμες (εξετάστηκα Ελληνικά, Ιστορία, Λατινικά και Αγγλικά)

  1. Πέρασα στην πρώτη μου επιλογή Δημοσιογραφία. Είχατε δίκαιο που μου είπατε ότι θα περνούσα την πρώτη μου επιλογή.. Σας ευχαριστώ καλό καλοκαίρι

 74. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτησω σχετικα με τις θέσεις τις ιατρικής το εξης: οι μαθητές που θα εξασφαλισουν θεση ιατρικης σε καποιο ΑΕΙ της Ελλαδας και τελικα θα επιλεξουν να φοιτησουν στο Πανεπιστημιο Κυπρου θα κενωθουν οι θεσεις στην Ελλαδα και θα δωθουν στα παιδια με την επομενη χαμηλοτερη βαθμολογια? Ή ειναι ονομαστικη η θεση και τελικα χανεται αν δεν την επιλεξει ο μαθητης. Ευχαριστω εκ των προτερων

 75. Μια απορία για την αναγωγή. συμφέρει σε κάποιον να εγραψε καλήτερα σε μαθήματα με υψηλότερο ‘η χαμηλότερο μέσο όρο. δηλαδή συμφέρει να γραψεις 19 στη χημεία (9.49) και 16 βιολογία (10.18) ή αντίστροφα?

 76. Κύριε Μάριε καλό απογευμα, μπορεί κάποιος που μπαίνει ΠΚ με πολιτικές επιστήμες στην πορεία να αλλάξει κλάδο π.χ διοίκηση επιχειρήσεων?

  1. Ναι φίλη Βαλια. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία και αίτηση στο παν. Κύπρου. Απλά , εφόσον αλλάζεις σχολή θα σου ζητήσουν να ικανοποιήσεις κάποια κριτήρια της καινούργιας σχολής για να σε δεχτούν

 77. Μου συμφερει να δηλωσω μαθηματικα κατευθυνσης για ιατρικη Ελλαδα αν πηρα σ αυτο το μαθημα 16 . 35?θα μου ανεβασει τον βαθμο η ειναι καλυτερο να δηλωσω μονο τα 4 μαθηματα?

 78. Θεωρειται οτι με μαθηματα βιολογια φυσικη χημεια νεα , οπου ο μεγιστος βαθμος ειναι η βιολογια(η οποια εχει ψηλο μ.ο) η αναγωγη θα ξεπερασει το 2.2?

  1. Η αναγωγή εξαρτάται από τον βαθμό σε κάθε μάθημα ξεχωριστά.
   Εννοείται ότι δεν μπορεί να προυπολογιστει.
   Το εύρος της πέρσι ήταν από -1.5 μέχρι +10 μονάδες αναγωγης. Άρα η απάντηση θα μπορούσε να είναι ναι.

 79. Καλησπέρα . Μέσον όρων χωρίς αναγωγή με τα μαθήματα νέα , μαθηματικα , φυσική , βιολογία εχω 14,995. Μπορω να περάσω Π.Κ βιολογία ;

 80. Γεια σας
  Ηθελα να ρωτησω.Π.χ εαν ενδιαφερομαι για ιατρικη και θελω να δω ποσο πηγε ο μ.ο μου με την αναγωγη για το πλαισιο 16, αλλα δεν καταφερα να παρω τον βαθμο για το οριο της ιατρικης.Ο βαθμος προσβασης μου για το πλαισιο 16 θα εμφανιζεται εκει?
  Ή θα μου διχνει μονο το βαθμο του αλλου πλαισιου και το που περασα

 81. Φιλε Μαριε καλημερα.
  Εχω χαθει λιγο μελετωντας το πρωτο σταδιο της αναγωγής για το πλαίσιο 16 και εχω τις εξης απορίες:
  Τελικά γιατι επηρεάστηκε η καταταξη για την Κύπρο παρολο που όλοι εδωσαν τα ίδια μαθηματα?
  Για την επεξεργασία των βαθμολογιών χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα αποτελέσματα των 988 μαθητων του συγκεκριμένου πλαισίου? Δηλαδη δεν ισχύει η εικόνα που εχουμε για τους μ.ο. και τυπικές αποκλίσεις που ανακοινώθηκαν?

  1. Φίλε Δώρο Καλησπέρα.
   Η αναγωγή επηρεάζεται από την βαθμολογία κάθε μαθήματος χωριστά και όχι μόνο από τον μέσο όρο σου.
   Ναι , το πρώτο στάδιο της αναγωγής αλλάζει την κατάταξη αφού αυτός είναι και ο σκοπός του.
   Οι μέσοι όροι και οι αποκλίσεις που χρησιμοποιουνται είναι του υπουργείου.

   1. Αυτό που δεν καταλαβα ειναι το σχόλιο στις 24/6 που λέει:
    » Π.χ. για ιατρική Κύπρο, η αναγωγή δεν θα επηρεάσει την κατάταξη, εφόσον όλοι οι υποψήφιοι θα εξεταστούν τα ίδια μαθήματα, ενώ για την Ελλάδα, θα επηρεάσει την κατάταξη.»
    Επίσης αν ένας υποψηφιος έδωσε τα ίδια 4 μαθηματα σε 2 διαφορετικά πλαίσια θα έχει τον ιδιο βαθμό στην 1η αναγωγή αλλά διαφορετικό στη 2η?

   2. ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ Α ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ.
    ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΓΩΓΗΣ ΑΡΑ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

 82. Θα ήθελα να ρωτήσω για τα παιδιά με γονείς από την Ελλάδα και τις θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια, έχει αλλάξει το εξεταστικό σύστημα; Εκτός από τα ελληνικά θα δίνουν και άλλα μαθήματα με διαφορετική ύλη από τα κυπριακά λύκεια; δλδ εάν κάποιος θέλει αρχιτεκτονική θα δίνει 4 μαθήματα στις εξετάσεις στην Ελλάδα;

  1. Αυτό μόνο από το υπ. Παιδειας της Ελλάδος μπορείς να το μάθεις, φίλη Γεωργία. Συνήθως ανακοινώσεις βγαίνουν Ιούλιο ,αλλά καλό θα ήταν να τους κάνεις ένα τηλέφωνο.

 83. Για αρχιτεκτονική και ηλεκτρονικούς υπολογιστές τι μαθήματα πρέπει να έχει κάποιος για τις εξετάσεις 2019 με όλα τα νέα δεδομένα.

 84. Μια απορια που μου δημιουργηθηκε λογω της απαντησης σας πιο πανω που γραψατε οτι αλλαζει η σειρα καταταξης με την αναγωγη. Τι εννοειτε με αυτο? Αφου ο συμβουλος στο σχολειο μου ειπε οτι με την αναγωγη αλλαζει η βαθμολογια και οχι η καταταξη. Δηλαδη απ οτι μου ειπε συγκεκριμενα αυτος που πριν την αναγωγη ειναι πρωτος θα παραμεινει πρωτος και μετα την αναγωγη , ο εκατοστος θα παραμεινει εκατοστος κ.ο.κ.

 85. Γεια σας. Με μέσο όρο 16.31 τι πιθανότητες υπάρχουν για βιολογια κυπρου; Επίσης με μέσο όρο 16.93 τι πιθανότητες υπάρχουν για ιατρική Κύπρου ή Ελλάδας;

  1. ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ Γ ΚΑΤΑΝΟΜΗ.
   ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΚΑΤΑΝΟΜΗ.
   ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

 86. Για τον υπολογισμό της α κατανομης λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί των υποψηφίων που εδωσαν τα μαθηματα του συγκεκριμένου πλαισίου (π.χ του 16) ή το σύνολο των υποψηφίων που παρακάθισαν στις παγκύπριες?

   1. Για να δοθούν οι »σιγουρες» βασεις κάθε χρονιά, χρησιμοποιώ εκτιμητρια των 3 τελευταίων χρόνων.
    Πέρσι ο τελευταίος ήταν 15.9 ενώ πιο πάνω πέρασαν με μικρότερη βαθμολογία, λόγω της αναγωγής.
    Η εκτιμητρια πέρσι ήταν 16.

 87. Στο στάδιο 1 της αναγωγής ο οδηγός εξετάσεων δεν καθορίζει αν χρησιμοποιούνται οι συνολικές βαθμολογίες ανά μάθημα ή οι βαθμολογίες ανά πεδίο πρόσβασης. Εσείς τι κάνατε;

 88. Πως θα δωθουν οι βαθμολογιες φετος?π.χ εγω θελω να δω τον βαθμο προσβασης μου με την αναγωγη για το πλαισιο 16 ακομα και αν δεν περασα ιατρικη π.κ γιατι το θελω για φαρμακευτικη ελλαδα.θα μπορώ να το δω αμεσα μολις βγουν οι βαθμολογιες ή θα μου δειξουν μονο το βαθμο προσβασης στο πεδιο που εξασφαλισα θεση για κυπρο,διοτι δεν το ξεκαθαρισε κανεις ακομη.

  1. Θα αποσταλούν σε κάθε υποψήφιο, τα αποτελέσματα δλδ το βαθμό πρόσβασης σε κάθε πλαίσιο που δηλωσε για Κύπρο και τον βαθμό πρόσβασης κάθε πεδίου της Ελλάδας

 89. Ο γιος μου εγραψε Μαθηματικα 10.600 Οικονομικα 19 πολιτικη οικονομια 18.90 Αγγλικα 17.80 και Νεα Ελληνικα 13.020 περνα Λογιστικη και χρηματοοικονιμικα που ειναι η πρωτη επιλογη η Οικονομικα που ειναι η δευτερη επιλογη

   1. Μιλω για το πανεπιστημιο κυπρου…Δηλωσε τπεντε μαθηματα ο μεσος ορος ειναι 15.875. Ευχαριστω για την ανταποκρισης σας

   2. Φιλε Γιωργο δεν γίνεται Κύπρο να δηλώσεις 5 μαθήματα για μια σχολή με εξαίρεση την πρακτική δοκιμασία.
    Γράψε μου τον μ.ορο των 4 μαθημάτων για κάθε σχολή αλλιώς δεν μπορώ να απαντησω

 90. Ε ΝΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΟΥΝ…ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ…ΞΕΡΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ?

 91. Kalispera, Thelw na perasw se mia stratiotiki sxoli (SMYA) kai exw grapsei sta nea ellinika gyro sto 10-11, mathimatika 2oro texnikwn sxolwn 17-18 kai akoma ena allo mathima 17-18 poso pistevete tha me anevasei i anagogi fetos? o mesos m oros ine gyro sto 15,5 prp!!

   1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ. ΑΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ , ΤΟΤΕ ΝΑΙ , ΕΧΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ

 92. Η πρακτική δοκιμασία φέτος ειχε πολλα 20αρια και μέσο όρο 16.22! Ακομα και 20 να πήρε κάποιος είναι σίγουρο ότι θα του ανεβάσει τον μεσο όρο του?
  Νομίζω αντι για πλεονέκτημα για τους αθλητές-μαθητές στο τέλος μπορει και να ειναι μειονέκτημα!

   1. Μπορειτε σας παρακαλω να μας πειτε ποιος ειναι ο λογος της υπαρξης της αναγωγης;

   2. 1. Να εξισώνει τον »βαθμό δυσκολιας» των μαθημάτων πρόσβασης
    2. Να ανεβάζει τον βαθμό όλων των υποψηφίων πάνω από 9.45 ώστε να δικαιούνται εισαγωγή στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ.

 93. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.ΑΝ ΔΗΛΩΣΟΥΝ 2 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΧ ΕΧΕΙ 16 ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ 15.5 ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΕΙ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ?ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΨΗΛΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΗ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  1. Πολύ καλή ερώτηση.
   Το λογισμικό κατανέμεται θέσεις ανά υποψήφιο με βάση τον βαθμό.
   Άρα η κατανομή θα ξεκινήσει από το 16.
   Αν βρει άδεια θέση στην πρώτη επιλογή του, την κατοχυρώνει και πάει στον επόμενο. Αν όχι, ελεγχει την δεύτερη επιλογή του κ.ο.κ

 94. Καλημερα σας,εφοσον τα παιδια στη Κυπρο συναγωνιζονται μεταξυ τους γιατι ειναι απαραίτητο να εχουν βαθμολογια πανω απο 9.50 για να περασουν στα ελληνικα πανεπιστημια;

  1. Νομοθεσία της Ελλάδας για τους εισακτεους στα ΑΑΕΙ και θέτει ως όρο να έχουν »βαθμό απολυτηριου»
   ( εμείς τον βαθμό πρόσβασης )
   ίσο ή μεγαλύτερο του 10.
   Τις θέσεις ,από το 2006 , τις κατανεμει το υπ. Παιδειας της Ελλάδος.

 95. Πιστεύω ότι το επίπεδο του Αριστοτελείου είναι πολύ ψηλό, όμως το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πιο οργανωμένο και έχει πιο πειθαρχημένο σύστημα με αποτέλεσμα οι φοιτητές να τελειώνουν στα 4 χρόνια. Αυτό είναι ένας παράγοντας σοβαρός για την επιλογή?

  1. Τυπώνεις από την σελίδα του υπουργείου την εξουσιοδοτηση, την συμπληρώνεις και την υπογράφεις. Δεν γίνεται αντίγραφο.
   Υποψην ότι αν πάει ο γονιός και είναι έκτακτη ανάγκη συνήθως δεν απαιτούν εξουσιοδοτηση εκτός αν πέσει σε κανένα στριμενο

 96. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?

  1. Μέχρι στιγμής, από την υπηρεσία εξετάσεων γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη θα αναρτηθούν, για κάθε υποψήφιο οι βαθμοί πρόσβασης για κάθε πλαίσιο που δηλωσε για Κύπρο.
   Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάρτησης των βαθμών πρόσβασης και των πεδίων για την Ελλάδα.
   Σε κάθε υποψήφιο θα σταλούν ταχυδρομικώς όλα τα πιο πάνω πριν να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για Ελλάδα.

 97. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΕΑ 13.55 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 9.50 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ17.35 ΦΥΣΙΚΗ 10.636 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 17.975 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉ ΣΤΟ Π.Κ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  1. Φίλη Γιωτα μου γράφεις 5 μαθήματα, ενώ η πρόσβαση γίνεται με 4 μαθήματα. Γράψε μου τον μ.ορο των 4 μαθημάτων που δηλωσε για κάθε σχολή αλλιώς δεν μπορώ να απαντησω

  1. Δεν μπορώ να προσδιορίσω όριο για συγκεκριμένη πόλη αυτή τη στιγμή. Γενικά για φαρμακευτική χρειάζεσαι πάνω από 16 μ.ορο. Για Ελλάδα θα κάνουμε εκτιμήσεις όταν βγουν οι βαθμοί πρόσβασης.

 98. Αν στην πρωτη κατανομη εξασφαλισω θεση στην 3η μου επιλογη υπαρχει περιπτωση στη δευτερη κατανομη να εξασφαλισω θεση στην 1η μου επιλογη? Και μια ενημερωση στην Ελλαδα τα αποτελεσματα βγηκαν χθες για τους ελληνες φοιτητες και τους ενημερωσαν κ σε ποια σχολη πετυχαν και ας αρχισαν τις εξετασεις τους 8 Ιουλιου και εμας ακομη θα βγουν

 99. Γειά σας, σας έχω στείλει και χτες αλλά δε μου απαντήσατε, σας παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου πείτε ο γιός μου που τελειώνει το Σεπτέμβρη το στρατό μπορεί να περάσει Τεπακ ή Παν/Κύπρου με τα νέα δεδομένα? έδωσε μαθηματικά ενισχυμένα, ελληνικά, φυσική και Τεχνολογία με βαθμό πρόσβασης 14,96.

  1. Σου απάντησα χτες ως εξής »Οι στρατιώτες που απολύονται φέτος θα κάνουν δική τους Β κατανομή με βάση τον βαθμό του τελευταίου που πέρασε πέρσι στην αντίστοιχη σχολή. Ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 9 Ιουλίου. Ανοιξε τον παρα σύνδεσμο και αν υπάρχει πρόβλημα τηλεφώνησε μου στο 26961414
   https://sinolo.wordpress.com/2018/06/18/επειγον-στρατιωτεσ-που-απολυονται-σε/

   1. Σας ευχαριστω τον ειδα τον καταλογο και δεν περνα πανεπ/ Κυπρου αλλα ειπα να σας ρωτησω μηπως κανω λαθος. Απλα τωρα περιμενω την ανακοινωση του τεπακ

   2. Στην Β κατανομή θα ξαναδηλωσουμε σχολές. Δεν ισχύουν οι περσινες οπότε μπορεί να δηλώσει οποία σχολή περνά και μετά να κάνει αίτηση για αλλαγή σπουδης

 100. Μπορειτε να μας εξηγησετε τι είναι ο μεσος ορος υποψηφιου με βαση το πρωτο σταδιο αναγωγης;Οπως βλεπουμε ειναι μικροτερος του πραγματικού μεσου ορου

  1. Επειδή έμειναν λιγότερο από 24 ώρες καταλαβαίνεις ότι σταματούν τα προγνωστικά και είμαστε όλοι στην πρίζα. Εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε κατ ευχήν για όλους σας

 101. Γεια σας.
  Θεωρητε οτι τα φετινα δεδομενα διαφερουν κατα πολυ απο τα περσινα?ενοοω ως προς τους βαθμους προσβασης τους βαθμους των μαθητων.

  1. Οι τοπ 500 υποψήφιοι έχουν γράψει κατά 0.3 καλύτερα από τους αντίστοιχους περσινούς. Από εκεί και κάτω ισορροπεί η κατάταξη και από τον χιλιοστό και μετά αντιστρεφεται η κατάσταση. Για τες φετινές πολλαπλές αναγωγες δεν υπάρχει πρόβλεψη.

 102. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ?

 103. ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ?ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ?

 104. Έχω εξασφαλίσει βαθμό πρόσβασης 17.23 και εξασφάλισα θέση στο πλαίσιο (11). Επιθυμώ θέση στον κλάδο οικονομικών του Π.Κ.Έχω πιθανότητα με τη Β΄κατανομή;

  1. Έχουμε ξεκινήσει επεξεργασία των αποτελεσματων και από Δευτέρα θα μπορέσω να απαντησω. Να κάνεις κανονικά την κράτηση και την αίτηση για β κατανομή και όλα θα παν μία χαρά.

  1. Ο βαθμός αυτός είναι μόνο για Κύπρο. Για την Ελλάδα θα γίνει νέα αναγωγή και τέλος της άλλης εβδομάδας θα σας σταλούν οι νέοι βαθμοί πρόσβασης. Θα πρέπει να περιμένουμε τους νέους αυτους βαθμούς για να πούμε περισσότερα.
   Για Κύπρο να κάνεις την αίτηση. Από Δευτέρας θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εκτιμήσεις

  1. Ο βαθμός αυτός είναι μόνο για Κύπρο. Για την Ελλάδα θα γίνει νέα αναγωγή και τέλος της άλλης εβδομάδας θα σας σταλούν οι νέοι βαθμοί πρόσβασης. Θα πρέπει να περιμένουμε τους νέους αυτους βαθμούς για να πούμε περισσότερα.

 105. Σας χαιρετώ, μπορείτε να με ενημερώσετε εάν με τις πιο κάτω βαθμολογίες μπορώ να ελπίζω για ΠΚ?
  Πλαίσιο 8. 15.17386
  Πλαίσιο 11. 15.17555
  Πλαίσιο 20. 15.04792
  Πλαίσιο 21. 15.10924
  Πλαίσιο 26. 15.98315

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

 106. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ(ΠΟΛΥΜΕΣΑ) ΜΕ ΒΑΘΜΟ 16,9224 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

 107. Γεια σας. Μπορουμε να κανουμε κρατηση τη θεση που περασαμε στο πανεπιστημιο κυπρου και δηλωση για β κατανομη για να περασουμε την πρωτη επιλογη μας;
  Επισης οι βαθμοι προσβασης για την ελλαδα θα διαφοροποιηθουν απο αυτους της κυπρου ακομα και αν εχουμε τα ιδια μαθηματα για προσβαση;

  1. Στην Β κατανομή ξαναδηλωνουμε σχολές από την αρχή.
   Για Ελλάδα θα γίνει νέα αναγωγή και τέλος της άλλης εβδομάδας θα σας σταλούν οι νέοι βαθμοί πρόσβασης

 108. Οι βαθμοι για τα δυο πλαισια της ελλαδος ξερουμε αν θα ειναι περιπου στο ιδιο επιπεδο με τους βαθμους που ανακοινωθηκαν σημερα

 109. Γεια σας,
  εχω πάρει θέση στη Βιολογια αλλα η πρωτη μου επιλογη ηταν Ιατρικη.Μπορειτε να μου πειτε πως θα κρατησω τη θεση που πετυχα και πως θα κανω αιτηση για Β κατανομη γιαωτην πρωτη μου προτιμηση;

  1. ΕΥΚΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ , ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ Β ΚΑΤΑΝΟΜΗ

 110. Για το πλαισιο 26 έχω εξασφαλίσει 15.66 και έχω δωσει τα ίδια μαθήματα για το πλαίσιο 22 που είναι μόνο για Ελλάδα. Άρα να υποθεσω ότι η βαθμολογία και η πρόσβαση μου για το πλαίσιο 22 θα είναι η ιδια;

  1. Σας παρακαλώ, μια διευκρίνιση θα ήθελα. Αφού τα μαθήματα είναι τα ίδια γιατί μας λέτε ότι θα γίνει αναγωγή με διαφορετικά μαθήματα;

   1. ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΕΜΠΤΟ/ΕΚΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΩΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΩΝ .

 111. Παρακαλω θα ηθελα μια πληροφορια, καποιος που εχει περασει στρατιωτικη σχολη και αποδεχεται, δικαιουται να διεκδικησει και θεση στα ελληνικα πανεπιστημια και να την κρατησει για καποιο χρονικο διαστημα;

 112. Γιατί δεν θα ανακοινωθεί η αναγωγή για Ελλάδα; Αλλάξαμε ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ένας από τους κυριότερους λόγους ήταν για να μην μπαίνουν φοιτητές στην ίδια σχολή με διαφορετικά μαθήματα. Καταφέραμε εντελώς το αντίθετο με κάποιους να βάζουν επιπλέον άσχετα μαθήματα και να μπαίνουν Ιατρική αφούστο ίδιο πεδίο να είναι η Ιατρική και τα ΤΕΙ. Αγγλικά Γαλλικά Ρωσικά Οικιακή οικονομία Πολιτική οικονομία πρακτική δοκιμασία μαθηματικά κοινού κορμού…και άλλα πολλά. Μαθητές που θα έπαιρναν θέση στις Ιατρικές της Ελλάδας θα χάσουν την θέση που δικαιωματικά τους ανήκει αφού ήρθαν πρώτοι στα μαθήματα ιατρικής, διότι κάποιοι άλλοι έγραψαν καλύτερα στα πιο πάνω άσχετα με τον κλάδο μαθήματα. Το κερασάκι στη τούρτα είναι η σημερινή πληροφορία για μη ανακοίνωση των αναγωγων…… Κατά τα άλλα μιλάμε για ισονομια δημοκρατία δικαιοσύνη… Καληνύχτα Κύπρος…. Και μια ερώτηση αν γνωρίζετε. Στον οδηγό σπουδών αναφέρετε ότι θα γίνει άλλη αναγωγή για Ελλάδα; Είναι νόμιμο;

   1. Υπάρχει τέτοια πληροφορία? Αφου ειπώθηκε ότι θα μας ανακοινωθούν και οι βαθμοί πρόσβασης για Ελλάδα!
    Τώρα για τα όσα αναφέρονται πιο πάνω συμφωνώ ότι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος να επωφεληθεί δηλωνοντας καποια επιπροσθετα μαθηματα όμως θα πρέπει πρώτα α)να έχει γράψει αρκετά καλά στα 4 μαθήματα της Ιατρικής β) να έχει προλάβει να προετοιμαστεί και για επιπλέον μαθηματα μετα το τελος Φεβρουαρίου που εγινε γνωστη η νέα διαδικασία και γ) να πετυχε το ρίσκο της επιλογης του εξτρα μαθηματος δηλαδη να γράψει κάποιος ψηλο βαθμό σε μάθημα με σχετικά χαμηλό μέσο όρο οπως π.χ τα μαθηματικά Κ.Κ φέτος. Να μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιος να ρίξει τον μ.ο του με το 5ο μαθημα.
    Τωρα την επόμενη χρονιά πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα αφου όλοι θα ψαχνουν ποια είναι αυτά τα εύκολα μαθήματα που μπορούν να τους βοηθήσουν! Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει μια σωστή αξιολόγηση του φετινού συστήματος και να διορθωθούν όσα αδύνατα σημεία εντοπιστούν!

   2. Οι νέοι βαθμοί πρόσβασης θα αποσταλούν ταχυδρομικώς σε όλους τους υποψηφίους.
    Δεν γνωρίζουμε αν αναρτηθούν.

 113. υπερχει ενδχομενο καποιος με βαθμο προσβασης κυπρου 19.5 στο πλαισιο 19 να μην μπει στο μετσοβειο, εφαρμοσμενα μαθηματικα, γιατι στην αναγωγη για την ελλαδα θα χασει απο μαθητες που εδωσαν για τει και επηρεασαν την αναγωγη;

   1. Ευχαριστω για την απαντηση αν και απο οτι καταλαβαινω μαλλον θα ερθουν τα πανω κατω για πολλα παιδια. Κριμα …

 114. Μπορειτε να μας πειτε με την τελικη καταταξη του πλαισιου 16 αν παιρνει θεση ιατρικης καποιος με βαθμολογια κατω απο 19;

 115. Γεια σας. Εχω μια απορια. Πως γινεται καποιος να εχει βαθμους νεα 14,383, χημεια 15,38, βιολογια 17,25 κ φυσικη 14,75 και εγω με βαθμους νεα 16,2 ,χημεια 16,15, βιολογια 17,4 κ φυσικη 13,27 και αυτος στο πλαισιο 16 να με ξεπερνα κατα 61 θεσεις? Αφου σε ολα τα μαθηματα εγραψα καλυτερα και μονο φυσικη εγραψα λιγο πιο χαμηλα αλλα κ παλι εχω πιο ψηλο μεσο ορο, κ η φυσικη αν θυμαμαι καλα ειχε το χαμηλοτερο μεσο ορο απο τα 4 μαθηματα αρα λογικα περισσοτερη αναγωγη στο μαθημα της φυσικης

  1. Το ερώτημα σου είναι ρητορικό φίλε / η. Ο τρόπος που γίνεται η αναγωγη είναι ΕΝΤΕΛΏΣ ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΟΣ με αποτέλεσμα να δινει »παλαβα» αποτελέσματα.
   Κανείς δεν ασχολείται ούτε καν προβληματίζεται.
   Όταν ανακοινώνουν με καμάρι τα 11 20αρια, πρόσεξε κανείς ότι το ένα προήλθε από πραγματικό μ.ορο κάτω από 10; Όχι βέβαια.

  2. Το πιο πάνω παράδειγμα μου κίνησε την περιέργεια και έχω εντοπίσει τους 2 υποψηφιους συμφωνα με τους βαθμούς που δόθηκαν. Η διαφορά των 61 θεσεων υπάρχει μόνο στον πίνακα για το πρώτο στάδιο της αναγωγής που ετοιμασε Κασσιανός και που με επιφυλαξη πιστεύω ότι έχει κάποιο λάθος στον επεξεργασμένο βαθμό του υποψηφιου που »επωφελείται».
   Επιπρόσθετα στα αποτελεσματα που ανακοινωθηκαν για πρόσβαση ο συγκεκριμένος υποψήφιος φαινεται να εχει δηλώσει μονο τα πλαίσια 15 και 19 γι αυτο και δεν υπάρχει πλέον στην νέα λίστα των υποψηφίων του πλ 16 που ανακοινωσε ο Κασσιανός στην ιστοσελίδα του.
   Συμφωνώ ότι η αναγωγή δημιουργει κάποιες αδικίες όμως όχι στην συγκεκριμένη περιπτωση. Φίλε Μάριε αν μπορεις να επιβεβαιώσεις κι εσυ τα πιο πάνω για να μην νιωθει αδικημενος ο φίλος/η.

   1. Ευχαριστώ φίλε Δώρο. Είναι όπως τα λες. Το »σφάλμα» οφείλεται στο ότι, στον πρώτο πίνακα έγινε κατάταξη όσων θα μπορούσαν να επιλέξουν το 16 δλδ υπήρχαν περίπου 200+ άτομα που τελικά ήταν εκτός πλαισίου 16.

 116. Μα πως μπορει να συμβαινει αυτο? Ποιο το νοημα της αναγωγης τοτε αφου δινει λανθασμενα αποτελεσματα και δημιουργει αδικιες αναμεσα στα παιδια? Γιατι δεν ενημερωνονται οι ομοσπονδιες γονεων απο ατομα σαν κι εσας που γνωριζουν και να αντιδρασουν μαζικα ? Δεν το καταλαβαινω.

  1. Δεν ενδιαφέρονται να ενημερωθούν φίλε Ιωάννη. Από το 2006 αναφέρουμε τα »στραβά» της αναγωγής άρα σεπαρακαλώ, στρέψε τα »πυρά» σου προς την σωστή κατεύθυνση. Υπουργείο , υπηρεσία εξετάσεων , συν. Γονέων , ΠΣΕΜ κλπ.
   Ποιοι πίεσαν πιστεύεις να εξαιρεθουν από την πρόσβαση μαθήματα με αστεία ύλη; Φιλικά πάντα.

 117. Γεια σας , τα μαθήματα που έδωσα για πρόσβαση σε πανεπιστήμια ήταν (Νέα ,Μαθηματικά, Αγγλικά, Πληροφορική) και οι βαθμοί πρόσβασης που βγήκαν αφορούσαν μόνο τα πλαίσια πρόσβασης 20,21,29. Για τα υπόλοιπα πλαίσια πρόσβασης πχ 22 θα πρέπει να περιμένω για άλλη ανάρτηση βαθμολογιών? Ευχαριστώ

 118. Εδωσα 5 μαθηματα για προσβαση, Μαθηματικα κατευθυνσης , Βιολογια , Φυσικη , Χημεια και Νεα Ελληνικα! Για Ιατρικη στην Κυπρο μετρησαν ολα εκτος τα μαθηματικα! Για Ελλαδα Ιατρικη θα μετρησουν ολα τα μαθηματα που εδωσα για προσβαση και θα γινει νεα αναγωγη σε αυτα;;

 119. Στο πλαισιο 16 τωρα για καποιους θα μετρουν και τα μαθηματικα κ.κ,δεν ειναι;
  Δεν θα μετρησουν τα μαθηματικα κατευθυνσης;Ο μεσος ορος θα υπολογιστει με τα πεντε μαθηματα;Τα μαθηματικα κ.κ εχουν ψηλο μεσον ορο αρα χαμηλη αναγωγη;

 120. Στο επιστημονικό πεδίο 3 βρίσκεται η Ιατρική και τα ΤΕΙ. Πως γίνεται να βγει ένας βαθμός για το πεδίο; Κάποιος με 3 διαφορετικά μαθήματα θα έχει πιθανόν πιο ψηλό βαθμό από κάποιον της Ιατρικής με 4?Θα δηλώσουμε ξανά πλαίσια η θα είναι τα ίδια με αυτά που βάλαμε στη Κύπρο; και θα βγαίνει ένας βαθμός για κάθε πεδίο αλλά και για συγκεκριμένα πλαίσια στο πεδίο αυτό;

  1. ΘΑ ΒΓΕΙ ΈΝΑΣ ΒΑΘΜΌΣ ΓΙΑ ΚΆΘΕ ΠΕΔΊΟ.
   ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΠΛΑΊΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.
   ΘΑ ΔΗΛΏΣΟΥΜΕ ΌΣΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΘΈΛΟΥΜΕ, ΥΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΌΘΕΣΗ ΌΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΎΝ ΣΕ ΠΛΑΊΣΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΏΣΑΜΕ ΤΟΝ ΜΆΡΤΙΟ.
   ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΌΤΙ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΉ ΙΣΧΎΕΙ ΤΟ ΚΡΙΤΉΡΙΟ ΤΩΝ 4 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΆ.

 121. Άρα έτσι όπως τα λέτε για ιατρική θα μετρήσουν μόνο τα 4 υποχρεωτικά όπως και στη κυπρο; αν κάποιος έδωσε πέμπτο μάθημα όπως παράδειγμα μαθηματικά κατεύθυνσης για πρόσβαση, δεν θα μετρήσει.

 122. Γειά σας κύριε Μάριε! Ξέρω ότι δέχεστε αυτή την ερώτηση συχνά αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω για να είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα σχετικά με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας. Όταν θα πρέπει να κάνουμε αίτηση για τα Ελληνικά πανεπιστήμια θα πάρουμε ένα βαθμό με νέα αναγωγή; Αυτή η αναγωγή ποια μαθήματα θα περιλαμβάνει; πχ για Ιατρική είναι τα 4 μαθήματα τα οποία έχουμε ήδη δηλώσει, σωστα; Επίσης, ακόμη και αν δεν δώσαμε εξτρα μαθήματα από αυτά της κατεύθυνσης μας πάλι θα πάρουμε νέο βαθμό με αναγωγη;
  Ευχαριστώ!

  1. Κατ αρχήν δεν χρειάζεται να απολογείται κάνεις.
   Ο νεος βαθμός που θα βγει θα είναι ανεξάρτητος αυτού που έχετε ήδη.
   Αλλάζει ο πληθυσμός των υποψηφίων και των μαθημάτων.
   Σε κανένα σενάριο δεν είναι συγκρισιμοι.

 123. Γεια σας κύριε Μάριε, συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας.
  Το ερώτημα μου είναι για το πλαίσιο 7 για Νομική. Ο βαθμός πρόσβασης για την Ελλάδα θα είναι διαφορετικός από αυτόν για το Παν.Κύπρου;
  πχ αν κάποιος βρίσκεται σύμφωνα με την κατάταξη του κ. Κασσιανού στους 80 πρώτους μπορεί να βρεθεί πιο κάτω για την Ελλάδα;

  1. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟΥ 7 , ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜ. ΠΕΔΙΟΥ 1 ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ.
   ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ , ΑΡΑ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ , ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΟΓΩ ΛΙΓΟΤΕΡΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΗ

 124. Καλησπέρα σας μπορείτε να με ενημερώσετε εάν με βαθμό πρόσβασης πλαισίου 21 που έχω 15.10924 να ελπίζω στην Γ’ κατανομή για ΠΚ?

  1. ΓΕΝΙΚΑ ΝΑΙ ΦΙΛΗ ΒΑΛΙΑ. ΠΕΡΣΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗ Β ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 15. ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ.
   ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ Β/Γ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

 125. Έχω εξασφαλίσει βαθμό πρόσβασης 17.23 και εξασφάλισα θέση στο πλαίσιο (11). Επιθυμώ μία θέση στον κλάδο οικονομικών του Π.Κ. Είτε Οικονομικά είτε Ευρωπαϊκές Σπουδές.Σας ενημερώνω ότι έχω εξασφαλίσει 17.14 στο πλαίσιο (21).Στην αίτηση μου για Β΄κατανομή πως πρέπει να βάλω τις επιλογές μου;Με ποια σειρά να βάλω τους κλάδους για να έχω πιθανότητα να πετύχω από τη Β΄κατανομή μια θέση;

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΟΛΩΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΕ »ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ» ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ

 126. Συγχαρητηρια για τη βοηθεια σας.
  Για το επιστημονικο πεδιο 2 υπαρχει προσβαση απο τα πλαισια 14,15,18,19,20 και 23. εχω επιλεξει το 18 με μαθηματα 1,37,38 και 22.
  εχω επισης δωσει και το 39 οχι για προσβαση. αν σωστα αντιληφθηκα αν το μαθημα 39 ανηκει στο επιστημονικο πεδιο 2 θα ληφθει υποψη στην νεα αναγωγη ?
  ευχαριστω

 127. Δεν θα εχετε την νεα καταταξη με την αναγωγη του πλαισιου 16 οπως την δωσατε για το ΠΚ απο τον κυριο Κασιανο;

 128. ΕΧΩ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΛΑΙΣΙΟ 11 ΚΑΙ ΠΛΑΙΣΙΟ 6 ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1. ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 2 ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑΣ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ?

 129. Κύριε Σιννο , σας χεραιτω . Εξασφάλισα θέση στην ιατρική πκ με βαθμό πρόσβασης 19,32245 στη θέση 30 και στο επιστημονικό παιδιο 3 δήλωσα μόνο το πλαίσιο 16 -ιατρική . Θελω να σας ρωτήσω :
  1. Γιατί να πάρω νέο βαθμό αναγωγής ο οποίος πιθανόν να είναι χαμηλότερος
  2. Ποιες οι πιθανότητες μου για ιατρική Θεσσαλονίκης αν και με τα παλιά δεδομένα ήταν συγουρο .

 130. Γεια σας θα ήθελα να μάθω εάν τώρα στην δήλωση για Β’ κατανομή μπορώ να δηλώσω και άλλα πλαίσια εκτός από την αρχική μου δήλωση? Εννοείται ότι θα είναι με τα μαθήματα που έχω δωσει και θα τα δηλώσω εκ νέου με την σειρά προτεραιότητας που θέλω.

 131. Μπορείτε να μου πειτε σε ποια θεση στην τελικη καταταξη του πλαισιου 16 πρεπει να ειναι καποιος για να έχει πιθανοτητες για Β και Γ κατανομη;

 132. Γεια σας κυριε Σιννο.
  Περασα Βιολογια Π.Κ και κράτησα την θέση μου Αλλά θέλω να αιτηθώ και β και γ κατανομή για ιατρική
  Δεν θα χάσω την θεση που έχω εάν διεκδικίσω τη θέση ιατρικής έτσι?
  Ευχαριστώ

 133. Καλημερα σας. Ειμαι στρατωτης κ εχω κανει την αιτηση μ για το Π.Κ στο τμημα μηχανολογιας. Ομως στην αιτηση μ οταν το τυπωσα γραφει εξαμηνο εισδοχης 2018/2019. Τους παιρνω τηλεφωνο αλλα δεν μ απαντουν . Γνωριζετε αν ειναι σωστο αυτο?

 134. Γειά σας. Το έντυπο στο οποίο θα συμπληρώσουμε τα στοιχεία μας και τις σχ όλες της Ελλαδας κατά σειρά προτεραιοτητας στις οποιες επιθυμούμε να διεκδικησουμε θέση που θα το βρουμε; Δηλαδή το αντίστοιχο έντυπο που μας δόθηκε από το σχολείο για τις σχολές τις Κυπρου

 135. Κύριε Μάριε,
  θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε κατά πόσον με την νέα αναγωγή που θα γίνει για την Ελλάδα πχ για το Επιστημονικό Πεδίο 1 αν θα προσέξουν στο υπουργείο να μην γίνουν αδικίες όσον αφορά την πραγματική κατάταξη των υποψηφίων για την Νομική. Για παράδειγμα κάποιος υποψήφιος στο πλαίσιο 7 πήρε βαθμό πρόσβασης 18,18 με μαθήματα νέα, ιστορία, λατινικά, αρχαία. Κάποιος υποψήφιος του πλαισίου 7 πήρε βαθμό πρόσβασης 17,97 και βαθμό πρόσβασης 19 για το πλαίσιο 11, (έδωσε επιπρόσθετα αγγλικά και μαθηματικά κκ) . Με τον νέο βαθμο πρόσβασης θα πρέπει θεωρητικά ο πρώτος υποψήφιος να έχει ψηλότερο βαθμό από τον δεύτερο ώστε να έχει προβάδισμα από τον δεύτερο στην Νομική, αφού έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση ψυχολογίας την οποία μπορεί ο δεύτερος και δεν επηρεάζει την κατάταξη του δευτερου όσον αφορά την ψυχολογία. Αν δεν γίνει αυτό θα αδικηθεί ο πρώτος υποψήφιος ο οποίος έχει πιο ψηλό βαθμό πρόσβασης στην Νομική αλλά και γενικά πιο ψηλό μέσο όρο πριν την αναγωγή.
  Ποια η δική σας άποψη ή πληροφόρηση;

  1. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΎΝ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ .
   ΑΠΛΆ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ. ΑΥΤΟΊ ΟΙ ΒΑΘΜΟΊ ΠΟΥ ΑΝΑΦΈΡΕΙΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.
   ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΝΈΑ ΑΝΑΓΩΓΉ ΣΤΙΣ ΑΡΧΙΚΈΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΕΣ ΚΑΙ ΝΑΙ , ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΑ. ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ »ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ»

 136. παρατηρησαμε φετος μια μικρή πτωση στις βασεις για κυπρο
  Θεωρειτε οτι θα παρουσιαστούν χαμηλότερες βασείς και για ααει ελλάδας? τουλαχιστο από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα?

 137. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ? ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ?

  1. Γενικά η υπηρεσία εξετάσεων δεν συνηθίζει να ενημερώνει.
   Σίγουρα θα σας σταλούν.
   Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε για ΣαββατοΚυρίακο.
   Για το θέμα της ανάρτησης δεν κατάφερα να διασταυρώσω κάτι.

 138. Γεια σας συγχαρητήρια για την καλή δουλεία που κάνετε… Θα ήθελα να ρωτήσω δυο πράγματα. 1. Αν είμαι ικανοποιημένη με την θέση μου στο ΠΚ θα πρέπει να κάνω κάτι στην β κατανομή; 2. Για την Ελλάδα πότε υπολογίζουμε να γίνουν οι αιτήσεις;

 139. Σχετικά με κάποιο σχόλιο πιο πάνω, ότι ο βαθμός για Β/Γ κατανομή για Ιατρική θα πέσει κάτω του 19, δηλαδή συμφωνα με την στατιστική του statscy.com οι υποψήφιοι μετα τον αριθμό 115 (που έχουν βαθμό κάτω από 19) έχουν πιθανότητες για Β/Γ κατανομή. Πως μπορει να γίνει αυτό στη πράξη? Εχουν εξασφαλίσει θέση 50 ατομα, πως μπορει καποίος που είναι τοσο κάτω στη λίστα (μετα το 115) να εξασφαλίσει θέση? Ευχαριστω για το χρόνο σας, και ελπίζω να ισχυει αυτό!!!!!!!!

  1. Μιλάμε για την κατάταξη του πλαισίου 16;
   Είναι εκτιμητρια που έλαβε υποψην 4 παράγοντες.
   1. Ο πληθυσμός δεν θα αυξηθεί εφόσον φέτος δεν θα μπουν στρατιώτες που απολύονται, στη Β κατανομή.
   2. Τουλάχιστον 15 άτομα στους πρώτους 100 δεν ενδιαφέρονται για Ιατρική Κύπρου.
   3. Στην Β κατανομή αδειάζουν 20 θέσεις από τα αγόρια που πάνε στρατό.
   4.Περίπου 25 άτομα τελικά δεν αποδέχονται την θέση ή δεν παρουσιαζονται κατά την έναρξη των μαθημάτων.
   Κάνε εσυ το άθροισμα φίλε/η και εγώ την ευχή να τα καταφέρεις.

 140. Υπαρχει πιθανοτητα για καποιον υποψηφιο να μην εξασφαλησει θεση στην ιατρικη (ουτε στην β&γ κατανομη) και να εξασφαλησει θεση ιατρικης στην Ελλαδα;