Πότε έγινε ο Μυστικός Δείπνος;



Την 1η Απριλίου του έτους 33 μ.Χ. και ημέρα Τετάρτη  , έλαβε χώρα ο Μυστικός Δείπνος, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ


Σύμφωνα με τον καθηγητή Κόλιν Χάμφρις, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές για τον Μυστικό Δείπνο στα Ευαγγέλια τουΜατθαίου, του Μάρκου και του Λουκά σε σχέση με αυτό του Ιωάννη, καθώς οι τρεις πρώτοι ιστόρησαν τα γεγονότα χρησιμοποιώντας παλαιότερο ημερολόγιο από το επίσημο εβραϊκό. 

Ο καθηγητής υποστηρίζει επίσης ότι η σύλληψη του Ιησού, η ανάκριση και οι δίκες δεν έλαβαν χώρα σε μία μόνο νύχτα.


Στο βιβλίο του καθηγητή «Το μυστήριο του Μυστικού Δείπνου» αναφέρεται ότι ενώ τα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά λένε ότι ο Δείπνος συνέπεσε με την έναρξη του Πάσχα των Εβραίων, αυτό του Ιωάννη αναφέρει ότι έγινε πριν από το Πάσχα. «Το γεγονός αυτό προβλημάτιζε τους μελετητές της Βίβλου εδώ και αιώνες. Για την ακρίβεια αναφέρουν ότι είναι το πιο ακανθώδες ζήτημα στην Καινή Διαθήκη» λέει ο ίδιος στο BBC.

«Αν εξετάσουμε τα γεγονότα που αναφέρονται στα Ευαγγέλια, μεταξύ του Μυστικού Δείπνου» και της Σταύρωσης υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός συμβάντων. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να συνέβησαν από την Πέμπτη μέχρι το πρωί της Παρασκευής», προσθέτει. 

Ωστόσο το μυστήριο λύνεται αν σκεφτούμε ότι οι Ευαγγελιστές χρησιμοποιούσαν διαφορετικά ημερολόγια. Όπως λέει,  ο Μάρκος, ο Ματθαίος και ο Λουκάς είχαν υπόψη τους το παλιό εβραϊκό ημερολόγιο, αντί για το επίσημο που ήταν σε ισχύ.

σημ. Sinolo Maths: Ο καθηγητής , προφανώς , δεν έλαβε υπόψην οτι , από την δύση του ηλίου άρχιζε η επόμενη μέρα , για τους εβραίους . Άρα η Τετάρτη νύκτα είναι η Πέμπτη , κατά το έβραικο ημερολόγιο.

πήγη: daypress.gr

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ